Στα social media υπάρχουν αναρτήσεις που αναφέρουν πως η εκπαιδευτικός δεχόταν bullying στο σχολείο και είχε στεναχωρηθεί πολύ, καθώς την είχαν παραπέμψει να πάει σε υγειονομική επιτροπή, μετά από κατηγορία για πνευματική ανικανότητα να ανταποκριθεί στα εκπαιδευτικά της καθήκοντα. Μετά τις καταγγελίες για εκφοβισμό που φέρεται να υφίστατο από μαθητές του 3ου ΓΕΛ, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το θάνατό της.
«Όλα αυτά που είπε είναι αληθή»
Όλα όσα είπε η εκλιπούσα καθηγήτρια είναι αλήθεια, υποστήριξε ο σύντροφος της εκπαιδευτικού, που μίλησε σήμερα Τετάρτη στην εκπομπή του ANT1 «Αποκαλύψεις». «Αυτό που έχω να σας πω για την αναφορά που έκανε η εκλιπούσα σύντροφός μου είναι, με το χέρι στην καρδιά κι ορκιζόμενος στον Θεό που πιστεύω, ότι όλα αυτά είναι αληθή, είναι αλήθεια και είναι κατά ένα βαθμό πιο λάιτ από αυτά που συνέβαιναν πραγματικά. Τώρα, το οτιδήποτε άλλο θα το δηλώσω πρώτα στο δικαστήριο», υποστήριξε ο σύντροφος της εκλιπούσας.
Ο σύντροφος της καθηγήτριας δεν ήταν μόνο συμπαραστάτης της, αλλά όπως υποστήριξε σήμερα, ήταν και «αυτόπτης μάρτυρας των περιστατικών» που συνέβαιναν κάθε μέρα, καθώς ήταν «εννιά χρόνια μαζί και κάθε βράδυ μου τα έλεγε».
«Πήγαν να τη βγάλουν τρελή για να την απολύσουν»
Ο Μπάμπης Αποστολίδης, δικηγόρος της οικογένειας της καθηγήτριας Σοφίας Χρηστίδου, περιέγραψε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπιζε η 57χρονη:
«Θα είχαμε κινηθεί εδώ και καιρό για τα παιδιά. Δεν ήθελε η μακαρίτισσα, διότι πριν ένα μήνα είχαμε ειδοποιήσει τη διεύθυνση με αναφορά για το τι γίνεται, ότι είχε χαθεί ο έλεγχος πια, ότι της πετούσαν μπουκάλια, με γάλα και κακάο, έκαναν διάφορες ασχήμιες μέσα στην τάξη».
Ο δικηγόρος περιέγραψε τον καθημερινό εφιάλτη της καθηγήτριας:
«Ήθελε να γράψει στον πίνακα και της ερχόταν τα μπουκάλια με το νερό. Μέχρι και βιβλία, χοντρά βιβλία και ένα βιβλίο γερμανικών της έφυγε πίσω στην πλάτη της, ή θρανία να μετακινούνται, να μουγκρίζουν σαν τα ζώα και μιλάω για 6 με 8 παιδιά».
Αναφερόμενος στη στάση των συναδέλφων της καθηγήτριας, πρόσθεσε:
«Ότι τη σκάσανε οι συνάδελφοι της είναι γεγονός. Τη σκάσανε διότι δεν φεύγει κανείς τώρα… άμα έχω 6 μήνες στην πρέσα, έχοντας και τα προηγούμενα και σε πιέζω, σε υποβαθμίζω, δεν σου δίνω σημασία, σου συμπεριφέρομαι ουσιαστικά χειρότερα από τα παιδιά και σε παραπέμπω στην υγειονομική επιτροπή που σημαίνει ότι πάω να σε βγάλω τρελή για να σε απολύσουν, ε, τώρα ή έμφραγμα θα πάθεις ή καρκίνο ή ανακοπή ή εγκεφαλικό, δεν τη γλιτώνεις, έτσι, με τα διδάγματα της κοινής πείρας (…)».
Σε σχέση με την εισαγγελική έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ. Αποστολίδης τόνισε:
«Παράλληλα θα ενεργήσουμε διότι έχουμε και πληροφορίες. Δεν γίνεται η μακαρίτισσα ένα μήνα πριν, με αναφορά της στη διεύθυνση και στη δευτεροβάθμια και στο σχολείο της και στο Υπουργείο Παιδείας να τα αναφέρει όλα αυτά και αυτοί να κοιμούνται. Και δεν ξέρω τώρα λαμβάνω περίεργες πληροφορίες και φωτογραφίες. Αλλά λαμβάνω και πληροφορίες ότι η συμπεριφορά της είχε να κάνει με την εμπλοκή και κάποιου από τα παιδιά εκεί του καθηγητικού κατεστημένου του σχολείου, σε όλο αυτό το μπούλινγκ της καθηγήτριας (…)».
Ο Δημήτρης Καπέτης, αντιπρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι τα σχολεία αντικατοπτρίζουν την κοινωνία και ότι η βία είναι καθημερινό φαινόμενο:
«Τα σχολεία είναι κομμάτι της κοινωνίας. Δείτε λίγο σε τι κοινωνία ζούμε για να καταλάβουμε και τα σχολεία… Η έρευνα θα δείξει πώς έχουν τα πράγματα. Θα βγάλουμε άμεσα, σήμερα, αύριο μία πρώτη ανακοίνωση. Από εκεί και πέρα ως συνδικαλιστικό όργανο δεν πρόκειται να το αφήσουμε. Υπάρχει και η εισαγγελική εντολή, απλά δεν πρόκειται να αφήσουμε να μείνει απλά ανεξερεύνητο το θέμα».
Ειδήσεις Σήμερα
- Ζελένσκι: Προειδοποίησα τον Τραμπ για κίνδυνο Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου – Η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει το Ιράν
- Γερμανία: Εκκένωση στο κέντρο της Δρέσδης για την εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
- ΕΕ: 100 εκατ. ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο – Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με Ζοζέφ Αούν

