Οι γονείς μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασιάς στην Βάρδα του νομού Ηλείας και κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.
Αυτή ήταν η κατάληξη σε ένα θρίλερ που κράτησε πολλές ώρες, από την στιγμή που οι αστυνομικοί τους αναζήτησαν στο σπίτι.
Αφού αρχικά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή, στη συνέχεια με εισαγγελική παραγγελία, η αστυνομία αναζήτησε το βρέφος για να πάει σε δομή. Τότε όμως ανακάλυψαν πως η οικογένεια έλειπε.
Τελικά βρέθηκαν στην Ηλεία, που πατέρας και η μητέρα του βρέφους, 36 και 35 ετών, αντίστοιχα, υπήκοοι Βουλγαρίας οδηγήθηκαν στο τμήμα.
Τι λέει ο πατέρας του βρέφους
Ο πατέρας του βρέφους μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή «Live News» και δείχνει να μην μπορεί να καταλάβει τα λάθη που οδήγησαν στην απόφαση να του αφαιρεθεί, όπως και από την σύζυγο του, η επιμέλεια των παιδιών.
Παράλληλα, υποστηρίζει πως οι γονείς ήταν με το παιδί. «Η μαμά κοιμήθηκε με το παιδί στο μπαλκόνι κάτω».
Ο άντρας μάλιστα ακόμα και τώρα υπεραμύνεται της απόφασης του να αφήσουν το μωρό στο μπαλκόνι.
«Ποιος πατέρας και μητέρα θα το έκανε αυτό; Θα πετάξει το παιδί του στο μπαλκόνι; Ξέρεις τι προβλήματα έχουμε; Τέσσερα παιδιά έχω εγώ».
Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή είπε: «ήρθαμε να δουλέψουμε στα χωράφια στη Μανωλάδα. Δεν ήταν μόνο το μωρό στο μπαλκόνι, η γυναίκα μου κοιμόταν δίπλα του».
Τους «κάρφωσε» το κινητό
Οι αστυνομικοί αναζητούσαν με κάθε τρόπο το ζευγάρι από την Βουλγαρία. Στην αναζήτησή τους χρησιμοποιήθηκαν τα πιο προηγμένα τεχνικά μέσα και από το στίγμα του κινητού τους, τους εντόπισαν.
Τώρα πια οι γονείς πέρα από τις κατηγορίες σε βάρος τους έχουν να αντιμετωπίζουν και την αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών τους.
Ο εισαγγελέας διέταξε και όλα τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου, ενώ θα επιληφθούν και κοινωνικοί λειτουργοί.
Τα παιδιά εξετάστηκαν από γιατρό και είναι καλά στην υγεία τους.
Ο δικηγόρος των γονέων, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, είπε στην εκπομπή: «Δεν θέλει να κρυφτεί, ζητάει συγγνώμη. Δεν έχει ασκηθεί δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Δεν είχε ρεύμα το σπίτι. Ζεστάθηκε το μωρό και το έβγαλαν. Ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους. Νομικά δεν υπάρχει θέμα.

