Ειδικότερα, θα αναβαθμιστεί το διατηρητέο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Συγγρού, ενώ θα ανεγερθεί νέο σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει παιδικό σταθμό, δημοτική βιβλιοθήκη και ΚΑΠΗ στις 40 Εκκλησιές.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για τη σχολική στέγη εξασφαλίστηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης η απαραίτητη χρηματοδότηση ύψους 6,3 εκατ. ευρώ για τις εργασίες αποκατάστασης, στατικής ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης του πολυδύναμου σχολικού συγκροτήματος της Συγγρού. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 32 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Επιπλέον, για την περιοχή των 40 Εκκλησιών, επί της οδού Σκεπαστού 10, δρομολογείται η ανέγερση κτιρίου, συνολικής δόμησης 542,12 τ.μ. που θα καλύψει χρόνιες ανάγκες των κατοίκων με τη δημιουργία παιδικού σταθμού, τη λειτουργία ΚΑΠΗ και τη μεταστέγαση της δημοτικής βιβλιοθήκης που σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης διαμορφώθηκε στα 4,35 εκατ. ευρώ και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 23 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Η καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των προσφορών και για τα δύο παραπάνω έργα είναι η 6η Μαΐου.
Ειδήσεις Σήμερα
- Η Αθήνα υποδέχεται το World Beautiful Business Forum 2026
- Σδούκου: Ο κ. Λαζαρίδης αναγνώρισε τον λάθος τρόπο που υπερασπίστηκε τον εαυτό του
- Καλλιθέα: 27χρονος επιτέθηκε σε 52χρονη στην πλατεία Δαβάκη – Κατέβασε το παντελόνι του και έδειξε τα γεννητικά του όργανα
- Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα η μητέρα ανήλικου για τον βανδαλισμό-σοκ σε σχολείο – Έκλεψαν 8.000€
- Η νέα οικονομική τάση: 26χρονη ζει σε βαν στο Ηνωμένο Βασίλειο – Έχει μετατρέψει το όχημα σε πλήρες σπίτι με 780 ευρώ τον μήνα