Αθήνα Καιρός

Θεσσαλονίκη: Δεν αλλάζει η σκηνή για τη συναυλία του Ρέμου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

3 λεπτά
Θεσσαλονίκη: Δεν αλλάζει η σκηνή για τη συναυλία του Ρέμου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Άγαλμα Μέγα Αλέξανδρου

Θεσσαλονίκη: Δεν αλλάζει θέση η σκηνή για τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου και όπως όλα δείχνουν η εταιρεία παραγωγής προχωρά κανονικά στο στήσιμό της.

Η συναυλία είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 μ.μ. στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις από το στήσιμο της σκηνής, γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο έχει καλυφθεί με μια τεράστια μεταλλική κατασκευή.

Μιλώντας στο voria.gr, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Βασίλης Γάκης, δεν απέκλεισε να γίνουν κάποιες αλλαγές, παρέπεμψε ωστόσο για λεπτομέρειες στην αυριανή συνέντευξη τύπου που θα δώσει στη Θεσσαλονίκη η εταιρεία παραγωγής.

«Το σχέδιο που υποβλήθηκε και εγκρίθηκε έδειχνε πως οι καλλιτέχνες θα εμφανίζονται μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όλο το μεταλλικό περίβλημα θα έχει φωτορυθμικά. Θα είναι δε στημένο με τέτοιον τρόπο ώστε να αναδεικνύει το άγαλμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γάκης, ενώ στην ερώτηση αν η σκηνή θα αλλάξει απάντησε πως «θα υπάρξουν κάποιες μεταβολές».

Επί της ουσίας πάντως και όπως όλα δείχνουν η σκηνή θα παραμείνει όπως είχε ξεκινήσει ο αρχικός σχεδιασμός.

Η εταιρεία παραγωγής της συναυλίας σε χθεσινή της ανάρτηση αναφέρει ότι οι εργασίες για το στήσιμο της σκηνής συνεχίζονται κανονικά και προσθέτει πως «σε ό,τι αφορά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του. Παράλληλα, με ειδικό φωτισμό, σύγχρονη τεχνολογία και οπτικά συστήματα διεθνών προδιαγραφών, έχει σχεδιαστεί η ανάδειξή του, ώστε, τη βραδιά της 12ης Σεπτεμβρίου, η εμβληματική εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της Παραλίας και της Θεσσαλονίκης να ταξιδέψει επάξια στα πέρατα του κόσμου».

Υπουργείο Πολιτισμού: Δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα

«Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα στον χώρο όπου πρόκειται να διεξαχθεί η συναυλία. Είναι εκτός αρχαιολογικού χώρου, εκτός ιστορικού τόπου και δεν γειτνιάζει με κηρυγμένο μνημείο», είναι το σχόλιο της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού σε ερωτήσεις αναφορικά με τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου και τον σάλο που έχει προκληθεί με τον μεταλλικό σκελετό γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]