Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή ξύλινου καταστρώματος –ντεκ- από το λιμάνι έως το Λευκό Πύργο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ενώ αμέσως μετά αναμένονται οι γνωμοδοτήσεις.
Με την ολοκλήρωση του έργου το συνολικό μήκος της παλιάς παραλίας Θεσσαλονίκης θα φθάνει τα 1.100 μέτρα. Το νέο ντεκ θα έχει πλάτος 12 μέτρα. Μαζί με το υφιστάμενο άλλα 8, το συνολικό πλάτος θα φτάνει τα 20 μέτρα.
Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη η κατασκευή του δεν θα γίνει από τη στεριά προς τη θάλασσα αλλά το αντίθετο κι έτσι θα μειωθεί η όχληση πεζών και ποδηλάτων. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή ποδηλατόδρομου αμφίδρομης κίνησης πλάτους τριών μέτρων.
Το έργο ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.
Ειδήσεις Σήμερα
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Εννέα μέτρα για τη θωράκιση του τουριστικού προϊόντος
- Καλάβρυτα: «Ξηλώθηκε» ο ηγούμενος και το ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου – Πώς αποκαλύφθηκε η μπίζνα με εικόνες και ευαγγέλιο
- Τουρκία: Πολυτελές γιοτ αξίας 700.000 λιρών βυθίστηκε λίγα λεπτά μετά την καθέλκυσή του – Σοκάρει το βίντεο