Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ένοικοι της πολυκατοικίας άκουσαν έντονες φωνές και κραυγές γυναίκας που ζητούσε βοήθεια, καλώντας έναν άνδρα να της ανοίξει την πόρτα.
Ακολούθησαν ανδρικές φωνές σε χαμηλότερο τόνο, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακούστηκε δυνατός θόρυβος από σπάσιμο τζαμιού.
Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή έχοντας πέσει στο κενό από ύψος μεταξύ τρίτου και τέταρτου ορόφου, σε στενό δρομάκι του ακάλυπτου χώρου της πολυκατοικίας.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, έπειτα από ειδοποίηση ενοίκων, προχώρησαν στην προσαγωγή και στη συνέχεια στη σύλληψη ενός 45χρονου άνδρα ιταλικής καταγωγής, ο οποίος βρισκόταν κλειδωμένος σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 45χρονος είχε νοικιάσει το διαμέρισμα μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης και είχε κανονίσει συνάντηση με τη 30χρονη, καταγωγής Αιθιοπίας, μέσω εφαρμογής γνωριμιών. Το ραντεβού είχε δοθεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται τόσο στο εσωτερικό του διαμερίσματος του τρίτου ορόφου όσο και στο κλιμακοστάσιο του τέταρτου ορόφου, απ’ όπου φέρεται να έπεσε η γυναίκα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε σπασμένο τζάμι μεταξύ των δύο ορόφων, στο οποίο εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος. Αίματα βρέθηκαν επίσης σε διαδρόμους και κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, στοιχείο που ενισχύει το σενάριο ότι προηγήθηκε πάλη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο στη σορό της 30χρονης όσο και στο σώμα του 45χρονου έχουν εντοπιστεί εκδορές και αμυχές, ευρήματα που παραπέμπουν σε συμπλοκή.
Παράλληλα, στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και το ηχητικό ντοκουμέντο από γειτονικό διαμέρισμα, στο οποίο ακούγεται η γυναίκα να ζητά επίμονα να της ανοίξει η πόρτα, λέγοντας πως έχει μείνει κλειδωμένη εκτός.
Τι υποστήριξε ο 45χρονος Ιταλός που ήταν μαζί της στην κατάθεσή του
Ο 45χρονος, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε, υποστήριξε ότι ζήτησε από τη γυναίκα να αποχωρήσει από το κατάλυμα και ότι δεν γνωρίζει τι συνέβη στη συνέχεια. Υποστήριξε επίσης ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο από σπάσιμο τζαμιού, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξηγήσει πώς η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στον ακάλυπτο χώρο.
Κατά την άφιξη των αστυνομικών, ο άνδρας δεν άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο ιδιοκτήτης του καταλύματος για να εισέλθουν οι αστυνομικοί και να του περάσουν χειροπέδες.
Ο 45χρονος ανακρίνεται, ενώ σχηματίζεται δικογραφία με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.
Την ίδια ώρα, καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις αναμένεται να παίξει η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα κρίνει αν ο θάνατος της 30χρονης προήλθε αποκλειστικά από την πτώση ή αν υπήρξαν προγενέστερα τραύματα που συνέβαλαν στο μοιραίο.
Ηχητικό ντοκουμέντο: «Άνοιξε μωρό μου» φώναζε η 35χρονη πριν βρεθεί στο κενό
Σε βίντεο ντοκουμέντο, που παρουσιάζουν το Action24 και ο ANT1, η 35χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Αιθιοπία ακούγεται να λέει στα αγγλικά στον άνδρα να ανοίξει.
Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν λέει «honey open» ή αναφέρει το όνομα «Χάρι».
Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr, από διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης που βρίσκεται στην ίδια πολυκατοικία στην οδό Κολοκοτρώνη προσήχθη ένας 45 τουρίστας, υπήκοος Ιταλίας, ο οποίος εξετάζεται από τις αρχές στο πλαίσιο της προανάκρισης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες θέλουν τη γυναίκα, η οποία ήταν υπήκοος Αιθιοπίας να είχε δώσει ραντεβού μέσω εφαρμογής γνωριμιών με τον άνδρα που προσήχθη.

Η ΕΛΑΣ διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό, ενώ αναμένεται και η ιατροδικαστική εξέταση που θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου της γυναίκας.
«Άκουσα κραυγές, ‘συγγνώμη μωρό μου, γύρνα πίσω’» αποκαλύπτει μάρτυρας
Κραυγές και έντονοι διάλογοι ακούστηκαν από το διαμέρισμα Airbnb της Κολοκοτρώνη, λίγο προτού η γυναίκα πέσει στο κενό, σύμφωνα με ένοικο της πολυκατοικίας.

«Γύρω στις 4:20 τα ξημερώματα άκουσα γυναικείες κραυγές, έξω στον δρόμο στην Κολοκοτρώνη. Γύρω στις 4:30 οι κραυγές μεταφέρθηκαν μέσα στην πολυκατοικία, ακριβώς έξω από το δωμάτιό μου στον τρίτο όροφο. Δεν ξέρω αν πρόκειται για κάποιο τσακωμό. Λίγο αργότερα σταμάτησαν οι κραυγές και συνοδεύτηκαν από ανδρικές. Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε. Κάλεσα αμέσως την αστυνομία, παρέμεινα στο δωμάτιό μου. Και μετά από όλες αυτές τις κραυγές και την ανδρική μουρμούρα γύρω στις 4:45 τα ξημερώματα, άκουσα μια τζαμαρία να σπάσει. Ήταν η τζαμαρία του τετάρτου ορόφου και επρόκειτο για σπάσιμο της τζαμαρίας και πτώση. Δεν κατάλαβα τι έλεγε ο άνδρας. Η γυναίκα μιλούσε στα αγγλικά και έλεγε ”μωρό μου άνοιξε, συγγνώμη, γύρνα πίσω”. Δεν γνωρίζω ποιοι είναι και πότε ήρθαν» τόνισε ένοικος του τρίτου ορόφου που αναστατώθηκε από το περιστατικό.
Ειδήσεις Σήμερα
- MasterChef: Κόλαφος ο Γιώργος μετά την αποχώρησή του: «Έχει στρατηγική. Ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι»
- Θεσσαλονίκη: Αποσφραγίστηκαν οι προσφορές για την ανάπλαση της Αριστοτέλους – 16 τελικά οι υποψήφιοι ανάδοχοι
- «Φοβάμαι να πάω στο σπίτι και στο σχολείο» – Συγκλονίζει η μαρτυρία μαθήτριας που επέζησε από την ένοπλη επίθεση στο Καχραμάνμαρας

![Θρίλερ στη Διώρυγα της Κορίνθου – Δύτης ανέσυρε σορό 17χρονης [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2022/07/dioriga-korinthos-mitsotakis-5-150x150.jpeg)