Η πρόεδρος, εμφανώς φορτισμένη, δήλωσε: «Δε μπορεί να συνεχιστεί η δίκη έτσι, όλους αυτούς τους μήνες έχω δεχθεί άπειρες προσβολές, θα υποβάλλω δήλωση αποχής». Η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε έντονα: «Ντροπή, θα περιμένουμε να αποφανθεί το συμβούλιο επί της αίτησης αποχής σας».
Το δικαστήριο έχει διακόψει προσωρινά, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του συμβουλίου για τη δήλωση αποχής της προέδρου. Εάν γίνει δεκτή, θα οριστεί νέα πρόεδρος και η δίκη θα ξεκινήσει από την αρχή.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν η Κωνσταντοπούλου, επιστρέφοντας στην αίθουσα μετά από διακοπή, κατηγόρησε την πρόεδρο ότι «πήγε τρεις φορές στο γραφείο της προϊσταμένης κυρίας Μυλωνά για να δίνει λογαριασμό σε επίορκο πρόσωπο». Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για παραδικαστική λειτουργία της έδρας» και απαίτησε εξηγήσεις, σημειώνοντας ότι οι λιποθυμίες και η συμπεριφορά της προέδρου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Πρόεδρος: «Όντως πήγα να λάβω το κλειδί, όλα τα άλλα που λέτε στερούνται βασιμότητας. Διακόψαμε μια ώρα λόγω διαδικαστικού θέματος και δεν δέχτηκα καμία πίεση από κανέναν».
Κωνσταντοπούλου: «Μας λέτε ότι τα κλειδιά για τα πειστήρια τα έχει η κυρία Μυλωνά; Ποιος της τα έδωσε;»
Πρόεδρος: «Υπό τις συνθήκες αυτές δεν μπορεί να γίνει η δίκη…»
Κωνσταντοπούλου: «Γιατί δεν μπορεί; Από τις πιέσεις που δέχεστε;»
Πρόεδρος: «Δεν δέχομαι καμία πίεση. Στο σημείο αυτό το δικαστήριο διακόπτει. Θα δηλώσω αποχή, έχω δεχθεί πολλές προσβολές…»
Μετά τη δήλωση της αποχής, η πρόεδρος κατέβηκε εμφανώς ταραγμένη από την έδρα και η συνεδρίαση διακόπηκε. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για την αίτηση αποχής της, ενώ η ακροαματική διαδικασία παραμένει «παγωμένη».
Ήδη έχει ξεκινήσει η αντιγραφή μέρους των πειστηρίων προκειμένου να διατεθούν στους συνηγόρους, ενώ αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου σχετικά με την αποχώρηση της προέδρου.
Υπενθυμίζεται ότι η δίκη αφορά τα «χαμένα» βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ξεκίνησε το δρομολόγιο της εμπορικής αμαξοστοιχίας το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Στο εδώλιο κάθονται ο τότε πρόεδρος του ΟΣΕ, ο διευθύνων σύμβουλος και ένα στέλεχος της εταιρείας «Interstar Security», υπεύθυνης για τη βιντεοεπιτήρηση, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για υπεξαγωγή εγγράφου, ηθική αυτουργία σε αυτή και απείθεια.

