Αυξημένα περιστατικά γαστρεντερίτιδας καταγράφονται στο Ρέθυμνο από τις 2 Οκτωβρίου, με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες να παρακολουθούν να αναζητούν τα αίτια της αύξησης.
30 άτομα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας έχουν απευθυνθεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από την περασμένη Παρασκευή. Οι υγειονομικές αρχές έχουν ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος, αφού δεν αποκλείεται ασθενείς με ήπια συμπτώματα να μην χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.
Διερευνώνται τα αίτια των περιστατικών
Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκεται και το νερό, καθώς εξετάζεται αν τα περιστατικά μπορεί να συνδέονται με τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την Κρήτη από την κακοκαιρία. Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Παπαδάκης, έχουν δοθεί οδηγίες για ελέγχους στο νερό και στους τέσσερις νομούς του νησιού.
Μέχρι στιγμής, η αιτία της έξαρσης δεν έχει εντοπιστεί. Στα ενδεχόμενα που εξετάζονται περιλαμβάνεται και η ιογενής γαστρεντερίτιδα, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούν έναν πιθανό κοινό παράγοντα που θα μπορούσε να συνδέει τα περιστατικά.
Στη διερεύνηση συμμετέχει και ο ΕΟΔΥ, ο οποίος προχωρά σε ιχνηλάτηση και συλλογή στοιχείων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κοινό σημείο μεταξύ των ασθενών. Παράλληλα, έχουν ζητηθεί δείγματα και πραγματοποιούνται εργαστηριακοί έλεγχοι για τον εντοπισμό του πιθανού παθογόνου.




















