Ο γνωστός γκαλερίστας βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, έπειτα από εκτεταμένη επιχείρηση των Αρχών στους επαγγελματικούς του χώρους, όπου αποκαλύφθηκε μεγάλος αριθμός έργων τέχνης και σημαντικά χρηματικά ποσά, ανοίγοντας έναν πολυσύνθετο φάκελο.
Στην γκαλερί που διατηρούσε στο Κολωνάκι, οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος αντικειμένων, μεταξύ των οποίων αμφορείς, βυζαντινές εικόνες, έργα τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια, αλλά και μετρητά.
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Σε αποθηκευτικό χώρο στο Ελληνικό, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν περίπου 200 πίνακες που εκτιμάται ότι είναι πλαστοί, προερχόμενοι τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους καλλιτέχνες.
Οι Αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν τον δημιουργό τους, ενώ την ίδια στιγμή η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος δέχεται ήδη κλήσεις από γνωστά πρόσωπα που είχαν πραγματοποιήσει αγορές από τη συγκεκριμένη γκαλερί και ζητούν διευκρινίσεις.
Παράλληλα, ειδικοί εμπειρογνώμονες συνεχίζουν να εξετάζουν διεξοδικά τα κατασχεθέντα αντικείμενα, με στόχο την πλήρη καταγραφή τους και τη διαπίστωση πιθανών στοιχείων πλαστότητας ή αλλοίωσης.
Τα πορίσματα των ελέγχων αυτών αναμένεται να συμπεριληφθούν στην ποινική δικογραφία, η οποία θα καθορίσει τις κατηγορίες που ενδέχεται να απαγγελθούν τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Ανάμεσα στα ευρήματα της αστυνομικής επιχείρησης περιλαμβάνεται και χρηματικό ποσό που φτάνει περίπου τις 200.000 ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε στους χώρους της επιχείρησης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη νομιμότητα της προέλευσής του, αναζητώντας ενδεχόμενες διασυνδέσεις με αγοραπωλησίες έργων τέχνης ή άλλων αντικειμένων.
Ειδήσεις Σήμερα
- Φουρνιέ: Αυτή είναι η νέα του αναζήτηση στα μαγαζιά της Αθήνας και του Πειραιά
- ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής – Διαπιστώθηκαν αυξημένα επίπεδα ζυμών και μυκήτων
- Βέροια: «Έπαιζε με άλλα παιδιά κρυφτό, σκόνταψε σε ένα ξύλο και χτύπησε του κεφάλι του στο τσιμέντο» λέει ο πατέρας του 7χρονου

