Ειδικότερα, ο 16χρονος, έχει ήδη ομολογήσει την επίθεση, και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Τετάρτη (7/1) ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.
Παράλληλα, έχει συνελήφθη και η 47χρονη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, λίγες ώρες νωρίτερα, ο 17χρονος είχε συναντηθεί με έναν 16χρονο, μαζί με άλλα άτομα, σε κεντρικό σημείο των Σερρών, απέναντι από τη Μητρόπολη. Οι δύο ανήλικοι απομακρύνθηκαν από την κεντρική οδό και κατευθύνθηκαν προς τον χώρο της Μητρόπολης, όπου ξέσπασε έντονος καβγάς.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 16χρονος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τον 17χρονο. Μετά το περιστατικό, το θύμα επέστρεψε στο σπίτι του, ωστόσο δεν ανέβηκε στο διαμέρισμα. Παρέμεινε στο υπόγειο, όπου έχασε τις αισθήσεις του, χωρίς να ζητήσει βοήθεια.
Οι Αρχές προχώρησαν άμεσα σε έρευνα, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 16χρονο, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αναμένεται σήμερα να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα. Συνελήφθη επίσης και η μητέρα του για παραμέληση ανηλίκου. Ο φερόμενος δράστης φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, παρουσιάζοντας παραβατική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία έχει στη διάθεσή της οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν θα προκύψουν και άλλες ευθύνες.
Αφορμή για τον καβγά φέρεται να ήταν ένα προσωπικό μήνυμα που είχε στείλει ο 17χρονος στην κοπέλα του δράστη, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ο 16χρονος.
Η σορός του 17χρονου θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση και νεκροψία -νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια χτυπήματα ήταν μοιραία και η ακριβής αιτία θανάτου.

