Αθήνα Καιρός

Σε επιφυλακή η Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

3 λεπτά
Σε επιφυλακή η Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές στη Χαλκιδική, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικής πυρκαγιάς παραμένει υψηλός.

Για τον λόγο αυτό, την Τρίτη (8/9) τίθεται σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ και αφορά περιοχές στους Δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη. Ο Δείκτης Επικινδυνότητας βρίσκεται στο 3, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στη λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία των δασικών εκτάσεων και της ανθρώπινης ζωής.

Ποιες περιοχές μπαίνουν σε απαγόρευση

Στον Δήμο Κασσάνδρας, η απαγόρευση αφορά:

-Τη «Κορυφογραμμή» της χερσονήσου Κασσάνδρας, από το Κασσανδρινό έως την Αγία Παρασκευή.
-Τις περιοχές «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» της Τοπικής Κοινότητας Παλιουρίου.

Στον Δήμο Σιθωνίας, το μέτρο αφορά:

-Την κορυφογραμμή Δραγουνδέλι στη χερσόνησο της Σιθωνίας, από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό έως τη Συκιά.

Στον Δήμο Αριστοτέλη, απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εξής περιοχές:

-Από την Κομίτσα έως την Ουρανούπολη.
-Στα Τσάμια Στρατονίκης.
-Στη Φυσώκα.
-Στο Σκοπευτήριο Στρατωνίου.

Έλεγχοι στις δασικές περιοχές

Για την εφαρμογή της απαγόρευσης θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σημεία εισόδου των δασικών δρόμων, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, προβλέπεται η απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές κατά τη διάρκεια ισχύος του μέτρου.

Εξαίρεση αποτελούν τα μέλη εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις δράσεις πυροπροστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Πρόστιμο 300 ευρώ για τους παραβάτες

Οι αρχές καλούν κατοίκους και επισκέπτες να τηρήσουν την απαγόρευση και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η τήρηση των περιοριστικών μέτρων θεωρείται κρίσιμη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των δασικών εκτάσεων και της δημόσιας περιουσίας.

Η παραβίαση της απόφασης επισύρει διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]