Αθήνα Καιρός

Ψευτογιατρός: Πούλησε το σπίτι της για τις… ενέσεις-«μαϊμού»

7 λεπτά
Ψευτογιατρός: Πούλησε το σπίτι της για τις… ενέσεις-«μαϊμού»

Η σπάνια εκφυλιστική ασθένεια προκλήθηκε από... τσίμπημα σκορπιού. Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες «παραμύθια» που είχε εξιστορήσει ο 66χρονος ψευτογιατρός, Διονύσης Τριανταφύλλου, στην προσπάθειά του να πουλήσει ψεύτικη ελπίδα σε θύματά του.

Οι γονείς ασθενούς ανέφεραν ότι το παιδί τους είχε τσιμπηθεί από σκορπιό στο στρατό και ο φυσικοθεραπευτής αμέσως βρήκε την ευκαιρία να αποδώσει εκεί τη σπάνια πάθηση για να πουλήσει στη συνέχεια τα γιατροσόφια του. Είπε στην οικογένεια ότι ενημέρωσε τον Γερμανό συνεργάτη του και εκείνος βρήκε δήθεν θεραπεία στην Αμερική. Το «αντίδοτο» έπρεπε, σύμφωνα με τον «Denis», όπως τον αποκαλούσαν θύματά του, να χορηγηθεί με ένεση στη Στουτγάρδη. Οι γονείς βρέθηκαν να πληρώνουν τόσο τα υπέρογκα κόστη της «ανύπαρκτης» θεραπείας όσο και τα ποσά για το ταξίδι.

Εκοψε επικοινωνία

«Σάκη, τελείωσαν τα λεφτά μας», είπε εξαπατημένη σύζυγος ασθενή στον ψευτογιατρό. Εκείνος αμέσως έκοψε την επικοινωνία μαζί της και έδωσε τέλος στη θεραπεία, έχοντας απομυζήσει πρώτα και το τελευταίο ευρώ. Με αντίστοιχα δυσβάσταχτο αντίτιμο βρέθηκε χρεωμένη μια ασθενής που έπεσε στα «δίχτυα» του 66χρονου στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει δύο νευρολογικές παθήσεις μεταξύ 2010 και 2011. Μάλιστα, για να πληρώσει, έδωσε όλες τις οικονομίες που είχε μαζέψει για να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές. Τα χρήματα, τελικά, δεν αγόρασαν τη θεραπεία, αλλά μόνο το ταξίδι στη Γερμανία για την εξέταση. Εκεί, οι δύο κατηγορούμενοι της είπαν ότι δεν έχει την πάθηση με την οποία είχε διαγνωσθεί και της ζήτησαν να κάνει εξετάσεις αίματος για να διαπιστωθεί εάν έχει βαρέα μέταλλα στον οργανισμό της. Η ασθενής αρνήθηκε και έκοψε τις επαφές.

Χωρίς ντροπή

Ο… Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο… Αλέξης Τσίπρας έκαναν την ίδια θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα είπε σε ασθενή του ο ψευτογιατρός, προσπαθώντας να την πείσει να τον εμπιστευτεί την άνοιξη του 2017. Ανέφερε, μάλιστα, στη γυναίκα… εμπιστευτικά ότι ο πρόεδρος είχε νοσήσει από νευρολογική πάθηση και συνήλθε με τα βλαστοκύτταρα. Η ασθενής πείστηκε και μέσα σε μόλις μία εβδομάδα πούλησε το παραλιακό της σπίτι στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Η θεραπεία θα της κόστιζε 40.000 ευρώ. Πλήρωσε τις πρώτες 20.000, στη συνέχεια όμως τα χρήματα τελείωσαν και αναγκάστηκε να διακόψει.

Ηταν τόσο μεγάλη η προσήλωση του 66χρονου φυσικοθεραπευτή στο να αποσπάσει όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε από τα θύματά του, που έφτασε στο σημείο να στρέψει μία ασθενή του κατά της μητέρας της, λέγοντάς της ότι εκείνη δεν θέλει να πληρώνει για τη θεραπεία της. Σε μια άλλη περίπτωση, όταν ένας ασθενής άρχισε να δυσανασχετεί και να γίνεται επιθετικός αντιλαμβανόμενος ότι τα γιατροσόφια δεν δουλεύουν, ο ψευτογιατρός είπε χαρακτηριστικά στην αδελφή του: «Ο αδελφός σου είναι κακομαθημένος, του κάνετε όλα τα χατίρια, να τον πάτε σε ψυχολόγο».

ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «DENIS» 

Είχε απορία γιατί… καθυστέρησαν να τον μηνύσουν

 «Γιατί πιστεύω ότι μου έκανε αυτό η Κ….α. Διότι είναι μια γυναίκα με προσχεδιασμένο το όλο σκεπτικό και όταν την ξεσκέπασα και την κατέστησα υπόλογη και υπεύθυνη για την πορεία της Δ…..ς εξεμάνη, γιατί ήθελε να έχει τον έλεγχο πάντα σε όλα ακόμα και στη θεραπεία της». Πρόκειται για μία από τις σημειώσεις που εντόπισαν οι Αρχές στο ιδιόχειρο ημερολόγιο θυμάτων του 66χρονου ψευτογιατρού, Διονύση Τριανταφύλλου. Ο «Denis» δείχνει την ενόχλησή του μετά την επιμονή της μητέρας ασθενούς να διακόψει τη δήθεν θαυματουργή θεραπεία, βλέποντας ότι δεν αποδίδει. Σε άλλη σημείωση αναφέρει για την ίδια ασθενή: «Αφού κράτησε όλα τα μπουκαλάκια από τα πεπτίδια, γιατί δεν κράτησε και τα μπουκαλάκια από τα κύτταρα; Αρα, δεν έγιναν».

«Κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω τον Μάιο – Ιούνιο του 2015, γιατί περίμενε μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, που άρχισαν τα emails, ότι κάτι πάει στραβά;», αναρωτιέται σε άλλη σελίδα για ασθενή του και προσθέτει: «Και εφόσον είχε πεισθεί για πράξη απάτης και ήταν γνώστης αυτής, γιατί μου έκανε μήνυση ενάμιση χρόνο μετά; Και δεν διέκοπτε τη θεραπεία; Αλλά και αφού τη διέκοψε τον Νοέμβριο, γιατί μου κατέθεσε μήνυση τον Απρίλιο, μετά από έξι μήνες;».

Ειδήσεις σήμερα

Από την «κουκούλα» στις… χειροπέδες ο «Μάξιμος Σαράφης»

Ακίνητα για νέους και ζευγάρια έως 39 ετών με… μεσίτη την κυβέρνηση

Σόου Τσίπρα με Ράμμο και… πρόταση μομφής

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]