Ανησυχία προκαλεί νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης μέσω SMS, καθώς επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του gov.gr για να εξαπατήσουν πολίτες, εμφανίζοντας ψευδείς οφειλές και πρόστιμα της Τροχαίας.
Η ΕΛ.ΑΣ., μέσω του Cyber Alert, εξέδωσε προειδοποίηση καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι δράστες αποστέλλουν μήνυμα που φαίνεται να προέρχεται από το gov.gr – το ίδιο όνομα που χρησιμοποιείται για την αποστολή κωδικών και επίσημων ειδοποιήσεων – ενημερώνοντας δήθεν για εκκρεμές πρόστιμο και ζητώντας άμεση πληρωμή μέσω συνδέσμου.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο σύνδεσμος οδηγεί σε ψεύτικες σελίδες με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, στοιχείων τραπεζικών καρτών και κωδικών e-banking.
Η ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζει ότι οι πολίτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πατούν σε τέτοιους συνδέσμους ούτε να καταχωρούν ευαίσθητα στοιχεία. Επισημαίνει επίσης ότι τα επίσημα μηνύματα του gov.gr δεν περιλαμβάνουν ποτέ links για πληρωμές ή καταχώριση προσωπικών δεδομένων.
Για τον έλεγχο τυχόν προστίμων ή άλλων υποχρεώσεων, οι πολίτες θα πρέπει να συνδέονται αποκλειστικά στη Θυρίδα Πολίτη του gov.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet.

- Βασίλισσα Λετίθια – Σαρλίν του Μονακό: Όταν η μόδα ξεπερνά κάθε βασιλικό πρωτόκολλο
- Gen Z και Millennials: Οι νέοι ψάχνουν δουλειά με καλό μισθό, νόημα και… ψυχική υγεία
- Καλαμάτα: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη γυναικοκτονία – «Ήθελε να φύγει, την κακοποιούσε – Είχε ψεύτικο προφίλ, γιατί την ζήλευε»
- Αναδρομικές αυξήσεις συντάξεων έως το 80% των αποδοχών για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών
- Ιαπωνία: Βίντεο από την «εισβολή» αρκούδας σε κατοικημένη περιοχή – 4 τραυματίες























