Πάτρα: Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η οποία συνοδευόταν από σχετικά αποδεικτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, το λεωφορείο πολύ γνωστού γραφείου στην Αχαΐα έπεσε σε αστυνομικό «μπλόκο» στο «Τόφαλος», στην Πάτρα. Ο τροχονόμος διαπίστωσε φθαρμένα ελαστικά, ακινητοποίησε κυριολεκτικά το όχημα, επέδωσε κλήση και αφαίρεσε το δίπλωμα από τον οδηγό, όπως προβλέπεται.
Η συνέχεια όμως έφερε τα «πάνω – κάτω», καθώς το όχημα οδηγήθηκε σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ κι εκεί έλαβε γραπτή βεβαίωση ότι τα ελαστικά του ήταν εντάξει. Το αποτέλεσμα ήταν να υποβληθεί ένσταση στην Τροχαία Πατρών, εν αναμονή της όποιας υπηρεσιακής εξέλιξης.
Η δημοσιοποίηση του γεγονότος προκάλεσε θόρυβο και αναστάτωση στην ΕΛΑΣ, αφού η πράξη του τροχονόμου χαρακτηρίστηκε «γκάφα», ενώ γεννήθηκαν ερωτηματικά ως προς την ορθότητα της απόφασής του και των αποτελεσμάτων του ελέγχου των ελαστικών στο Ι-ΚΤΕΟ.
Σίγουρα κάποιος από τους δύο δεν ενήργησε σωστά για το εάν τα ελαστικά του τουριστικού πούλμαν ήσαν φθαρμένα ή όχι.
«Θέλουμε να έχουμε κι άλλα Τέμπη; Το λεωφορείο μεταφέρει και παιδιά» λέει στην «Πελοπόννησο» αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τροχονόμους, η κατάσταση των ελαστικών ήταν όντως άθλια και εκφράζονται απορίες για το πώς το Ι-ΚΤΕΟ τα θεώρησε ικανά και ασφαλή για ταξίδι.
Στο θέμα παρενέβη ο πρόεδρος των Αστυνομικών της Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, που δήλωσε στην «Π»: «Ο αστυνομικός έχει ενεργήσει ορθά. Με γνώμονα το καθήκον του και κατ’ επέκταση το κοινό καλό, που εν προκειμένω ήταν οι ζωές των επιβαινόντων. Καμία παράβαση δεν έχει «σβηστεί». Εχει γίνει η σχετική ένσταση, ως είχε δικαίωμα ο οδηγός, και η διοίκηση θα αποφανθεί»!
Ειδήσεις σήμερα
Αποκάλυψη EleftherosTypos.gr: Ο Πρίγκιπας Παύλος κατεβαίνει στις εκλογές [έγγραφο ντοκουμέντο]
Πήγε στα ΚΤΕΛ και έκτοτε αγνοείται – Μυστηριώδης εξαφάνιση 43χρονου στην Λάρισα





















