Αθήνα Καιρός

ΟΣΕ – Βίντεο ντοκουμέντο: Ασυνείδητοι οδηγοί πέφτουν πάνω σε κλειστή μπάρα

3 λεπτά
ΟΣΕ – Βίντεο ντοκουμέντο: Ασυνείδητοι οδηγοί πέφτουν πάνω σε κλειστή μπάρα

Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας του ΟΣΕ, το οποίο καταγράφει το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και οδήγησε σε εκτεταμένη βλάβη στην ηλεκτροδότηση του σιδηροδρομικού δικτύου, προκαλώντας ακινητοποίηση των συρμών μέχρι την αποκατάστασή της.

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό, τρεις οδηγοί επιχείρησαν να διασχίσουν τη σιδηροδρομική διάβαση την ώρα που οι μπάρες ασφαλείας κατέβαιναν. Ο τρίτος οδηγός, ο οποίος οδηγούσε φορτηγό τύπου VAN, δεν κατάφερε να περάσει εγκαίρως, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στη μπάρα. Η πρόσκρουση προκάλεσε σοβαρή ζημιά στον μηχανισμό ασφαλείας και οδήγησε σε βραχυκύκλωμα, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου της Αττικής. Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως με την οδό Αχιλλέως.

Ως αποτέλεσμα, ο συρμός 1210, που είχε προορισμό το Αεροδρόμιο, ακινητοποιήθηκε στη σήραγγα των Αγίων Αναργύρων για περίπου 30 λεπτά. Παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες, η κατάσταση παρέμεινε ελεγχόμενη, καθώς ο φωτισμός και ο αερισμός της σήραγγας λειτούργησαν κανονικά κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

YouTube thumbnail

Το περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας στις σιδηροδρομικές διαβάσεις. Με την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) να βρίσκεται υπό επεξεργασία από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις της είναι η αυστηροποίηση των ποινών για τέτοιες παραβάσεις. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το πρόστιμο για την παράβαση ανέρχεται στα 700 ευρώ, ενώ η αφαίρεση του διπλώματος φτάνει τις 60 ημέρες λόγω αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Ο ΟΣΕ έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά του οδηγού, ο οποίος αντιμετωπίζει τόσο αστικές όσο και ποινικές ευθύνες για τη ζημιά που προκάλεσε στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν την υπόθεση, ενώ εκτιμάται ότι το περιστατικό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στη συζήτηση για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις σιδηροδρομικές διαβάσεις.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]