Αθήνα Καιρός

Νέες μαρτυρίες για το φονικό τροχαίο στη Ρόδο: «Δεν πέρασα με κόκκινο» λέει ο 44χρονος – Η αποκάλυψη για το 2ο ατύχημα με την ανατροπή του αυτοκινήτου

8 λεπτά
Νέες μαρτυρίες για το φονικό τροχαίο στη Ρόδο: «Δεν πέρασα με κόκκινο» λέει ο 44χρονος – Η αποκάλυψη για το 2ο ατύχημα με την ανατροπή του αυτοκινήτου
Τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο

Ρόδος: Σοκ εξακολουθεί να προκαλεί η τραγωδία στο νησί, όπου μία 57χρονη μητέρα και η 26χρονη κόρη της έχασαν τη ζωή τους σε φονικό τροχαίο, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με BMW που οδηγούσε 44χρονος άνδρας.

Την ώρα που οι Αρχές ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, η αδερφή του 44χρονου οδηγού μίλησε δημόσια για πρώτη φορά, μεταφέροντας τους ισχυρισμούς του ίδιου μετά τη μοιραία σύγκρουση. Όπως ανέφερε, ο αδερφός της υποστηρίζει πως δεν παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, ενώ κάνει λόγο για αναστροφή του άλλου οχήματος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News», η αδερφή του 44χρονου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτός μας λέει ότι εγώ δεν πέρασα με κανένα κόκκινο και έγινε ένα… μου έκοψε το δρόμο και ότι έκανε αναστροφή από το απέναντι ρεύμα. Αυτό μας λέει».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 44χρονος, κινούνταν κανονικά και το φανάρι ήταν πράσινο τη στιγμή που πέρασε από τη διασταύρωση.

«Ακούμε διάφορα τώρα, δεν ξέρω. Δεν μπορώ να πω τώρα. Χάθηκαν δύο ψυχές. Η κακιά στιγμή ήταν αυτή η στιγμή εκεί. Εμένα μου είπε “Δεν έτρεχα. Το φανάρι ήταν πράσινο όταν πέρασα. Δεν ξέρω τι έχει γίνει”. Αυτό το πράγμα μου είπε. Τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει με την αστυνομία. Έχει δύο παιδιά. Έχει δύο επιχειρήσεις. Είναι επαγγελματίας οδηγός. Δεν είναι να πεις ότι ήταν ένας άσχετος οδηγός. Απλώς του αρέσει η ταχύτητα».

Η ίδια περιέγραψε τον αδερφό της ως ιδιαίτερα έμπειρο οδηγό, σημειώνοντας ότι συμμετείχε και σε αγώνες ταχύτητας.

«Του αρέσει να πηγαίνει σε αγώνες, τρέχει σε αγώνες. Είναι έμπειρος, πολύ έμπειρος οδηγός. Κανένας δεν είχε πρόθεση να γίνει αυτό. Δεν είμαι εγώ η υπεύθυνη που θα μπορέσω να κρίνω, ας πούμε, το πώς οδηγούσε αυτός και το τι έγινε. Ούτε τις κοπέλες θέλαμε να πεθάνουν. Γιατί και αυτές ήταν πολύ γνωστές εδώ πέρα στη Ρόδο. Τις ήξερα και αυτές. Αλλά από εκεί και πέρα ότι και να πω άδικα θα το πω. Να πω ότι είναι καλό παιδί. Και αυτές καλές ήταν. Όλοι καλοί είμαστε. Ότι η ταχύτητα είναι η ταχύτητα. Έχει ένα αυτοκίνητο πάρα πολύ δυνατό, αγωνιστικό. Δεν ήταν εσκεμμένο αυτό το πράγμα».


Είχε εμπλακεί ξανά σε σοβαρό τροχαίο

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 44χρονος είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Σύμφωνα με όσα είχε περιγράψει τότε ο συνοδηγός του, το όχημα εξετράπη της πορείας του λόγω μεγάλης ταχύτητας, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός. Ο ίδιος είχε παραμείνει κλινήρης για περίπου 20 ημέρες.

«Είχε τουμπάρει, με ένα άλλο αυτοκίνητο που πάλι έτρεχε. Δυστυχώς. Μια βόλτα κάναμε και του έφυγε το αυτοκίνητο. Μέσα στο αυτοκίνητο ήμουν κι εγώ. Απλά κάναμε μια βόλτα και δυστυχώς πάτησε το γκάζι και του έφυγε το αυτοκίνητο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο τότε συνοδηγός του.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στη BMW που οδηγούσε ο 44χρονος στο νέο τροχαίο δυστύχημα, σημείωσε: «Το έχει ανεβάσει πάρα πολλά άλογα. Εκτός δηλαδή του εργοστασίου».


Ποινική δίωξη για κακούργημα στον οδηγό – Βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα

Για κακούργημα κατηγορείται ο 44χρονος οδηγός για το διπλό θανατηφόρο τροχαίο χθες τ’ απόγευμα στην Αφάντου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους η 57χρονη μητέρα και η 26χρονη κόρη της.

Ο 44χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος κατά συρροή.

Παραπέμφθηκε στην ανάκριση και ζήτησε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη 20 Μαΐου για να προετοιμάσει την απολογία του.

Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στη Ρόδο, με θύματα μία μητέρα και την κόρη της.

Αναλυτικά, στο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας φαίνεται το γκρι όχημα (του 44χρονου) να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να εμβολίζει το ασημί αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους.


Τραγωδία στη Ρόδο: Σε κόντρες συμμετείχε ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε μητέρα και κόρη

Αδυναμία στις υψηλές ταχύτητες και στις κόντρες είχε ο οδηγός του μοιραίου ΙΧ που ενεπλάκη στο σοκαριστικό τροχαίο της Ρόδου το απόγευμα της Κυριακής (17/5) με θύματα μητέρα και κόρη.

Μάλιστα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από παλαιότερη καταγραφή, ο οδηγός να συμμετέχει σε κόντρες και να αναπτύσσει ιλιγγιώδη ταχύτητα.


Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]