Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολωνικής καταγωγής μεροκαματιάρη, ο οποίος διέμενε σε υπόγειο και την ώρα που «κατέβαζε» νερά το σημείο, βγήκε για να δει τι συμβαίνει. Σημειώνεται ότι η βροχή στη Νέα Μάκρη συνεχίζεται σταθερά.
Κακοκαιρία «Erminio»: Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.
Ειδικότερα, στην περιοχή της Νέας Μάκρης, άνδρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρό έναν άνδρα κάτω από ΙΧ αυτοκίνητο παρασυρμένο από τις πλημμύρες.
Ταυτόχρονα, πολλά σχολεία σε περιοχές της χώρας παραμένουν κλειστά εξαιτίας των ισχυρών φαινομένων και της αφρικανικής σκόνης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίστηκαν σε ανατολική και νότια Αττική, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.
Μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/4) είχαν δεχθεί πάνω από 170 κλήσεις για κοπές δέντρων, αφαίρεση αντικειμένων, αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας.
Πώς έχασε τη ζωή του ο άνδρας στη Νέα Μάκρη
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας παρασύρθηκε από ρέμα και εγκλωβίστηκε κάτω από αυτοκίνητο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Μάκρη.
Ο άτυχος άνδρας, 54 χρονών πολωνικής καταγωγής, παρελήφθη από ασθενοφόρο, ενώ για τον απεγκλωβισμό επιχείρησαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας βγήκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα έξω από το σπίτι του, το οποίο φέρεται να είχε πλημμυρίσει.
Κάτω από άγνωστες συνθήκες φαίνεται να γλίστρησε και αμέσως μετά να εγκλωβίστηκε κάτω από ένα ΙΧ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε και ανασύρθηκε άνδρας κάτω από ΙΧ όχημα στη Νέα Μάκρη Αττικής και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επιχείρησαν 4 #πυροσβέστες με 2 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 2, 2026
Πάνω από 200 κλήσεις τις τελευταίες ώρες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
Αναφορικά με τις κλήσεις που έγιναν προς την Πυροσβεστική, τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν πάνω από 100 για κοπές δέντρων και κλαδιών, ενώ πάνω από 50 κλήσεις αφορούσαν την απομάκρυνση αντικειμένων που είχαν προκληθεί από την κακοκαιρία.
Επιπλέον, οι κλήσεις για άντληση υδάτων ξεπέρασαν τις 100.
Ο αριθμός των κλήσεων ενδέχεται να διπλασιαστεί, καθώς συνεχίζουν να καταφθάνουν αιτήματα για παροχή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας.
Αναλυτικά:
- Στην Περιφέρεια Αττικής, 483 κλήσεις, εκ των οποίων 191 κοπές δέντρων, 168 αντλήσεις υδάτων, 91 αφαιρέσεις αντικειμένων και 33 απεγκλωβισμούς ατόμων
- Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 27 κλήσεις, εκ των οποίων 5 κοπές δέντρων, 1 αφαίρεση αντικειμένου και 21 αντλήσεις
- Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 14 κλήσεις, εκ των οποίων 8 κοπές δέντρων και 6 αντλήσεις
- Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 60 κλήσεις, εκ των οποίων 28 κοπές δέντρων και 4 αφαιρέσεις αντικειμένων
- Στην Περιφέρεια Κρήτης, 90 κλήσεις, εκ των οποίων 23 κοπές δέντρων και 6 αφαιρέσεις αντικειμένων

Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας και της αφρικανικής σκόνης
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα 2 Απριλίου όλα τα σχολεία σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη εξαιτίας της κακοκαιρίας Erminio και της αφρικανικής σκόνης.
«Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, σε όλη την επικράτεια των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων κατά την Πέμπτη 2 Απριλίου 2026, για την προληπτική προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Η αναστολή αφορά και στις μονάδες Προσχολικής Αγωγής και όλα τα Ειδικά Σχολεία», αναφέρει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν Πέμπτη 2 Απριλίου 2026 όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Το κλείσιμο αφορά και τις μονάδες προσχολικής αγωγής και τα ειδικά σχολεία.
Την ίδια ώρα, αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων την Πέμπτη έχουν ληφθεί στους εξής Δήμους της Αττικής μέχρι στιγμής:
Δήμος Μαρκοπούλου: Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω του αυξημένου κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων και για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Δήμος Σαρωνικού: Αναστέλλεται η λειτουργία σχολείων, παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ και αθλητικών χώρων, καθώς η περιοχή αναμένεται να δεχθεί μεγάλο όγκο βροχής.
Δήμος Μαραθώνα: Κλειστές θα παραμείνουν σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί, αθλητικές εγκαταστάσεις και ΚΔΑΠ, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών.
Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, ότι στις περιπτώσεις όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας, η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται μέσω τηλεκπαίδευσης.
Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική και απεγκλωβισμοί
Η Τροχαία ανακοίνωσε διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της οδού Πλαταιών, στο ρεύμα προς Αθήνα. Αντιθέτως, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε τμήματα της Λεωφόρου Σταμάτας – Ανοίξεως και στη Λεωφόρο Μαραθώνος από την Καλλιτεχνούπολη έως την οδό Αρίωνος στη Ραφήνα.
Σε πολλές περιοχές, όπως η Σταμάτα, η κυκλοφορία είχε ακινητοποιηθεί, με την ΕΜΑΚ και εθελοντές να συνδράμουν για την ασφαλή απομάκρυνση επιβατών και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Κλειστή παραμένει η οδός Πεύκου στα Σπάτα λόγω υπερχείλισης ρέματος, με την κυκλοφορία να διακόπτεται για λόγους ασφάλειας. Ο μεγάλος όγκος νερού, που κατεβαίνει με ένταση, έχει καλύψει την ιρλανδική διάβαση και μεταφέρει φερτά υλικά, δυσχεραίνοντας περαιτέρω τη ροή. Στην περιοχή της Ραφήνας παρατηρούνται επίσης υπερχειλίσεις, με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας. Η Τροχαία εφαρμόζει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές για την προστασία των οδηγών.

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Πόρο και νησιά
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, με πλημμύρες, καταστροφές υποδομών και απεγκλωβισμούς πολιτών.
Στον Πόρο, οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει μικρή γέφυρα, ενώ δύο οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Δύο ηλικιωμένοι χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας.
Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται και σε άλλα νησιά. Στη Σίκινο, η έντονη θαλασσοταραχή προκάλεσε εισροή θαλασσινού νερού στον οικισμό, με πλημμύρες σε υπόγεια και δρόμους κοντά στο λιμάνι.
Προβλήματα στην Ύδρα
Παρόμοιες εικόνες εμφανίζονται στην Ύδρα, την Κίμωλο και σε περιοχές των Επτανήσων, όπου τα κύματα έφτασαν έως τον αστικό ιστό.
Στον Πόρο, οι δρόμοι πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στην περιοχή της Ρόδου, με τους ανέμους να σαρώνουν το παραλιακό μέτωπο, καταγράφοντας ριπές άνω των 100 χιλιομέτρων, χωρίς ευτυχώς να έχουν δημιουργήσει σοβαρές ζημιές.
Ενεργοποιήθηκε το σύστημα προειδοποίησης 112 λίγο πριν τις 23:00, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τα Δωδεκάνησα.
Οι αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες και προειδοποιούν για την πιθανότητα νέων έντονων φαινομένων τις επόμενες ώρες.
Η πρόγνωση Κολυδά
Ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποίησε πως οι βροχές στην Αττική θα συνεχιστούν: «Το 24ωρο δεν έχει τελειώσει. Μπορεί μέχρι στιγμής (20:00) να μην έχουμε ξεπεράσει τα 35-40mm, όμως τις επόμενες λίγες ώρες περιμένουμε πολλές βροχές και καταιγίδες, ώστε να ξεπεράσουμε τα 50 χιλιοστά σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου. Οι καταιγίδες θα έρθουν επηρεάζοντας πρώτα τα Δυτικά της Αττικής – εισβάλλοντας από τον Σαρωνικό – και αργότερα θα έχουμε φαινόμενα και στις υπόλοιπες περιοχές. Προσοχή στους ανέμους».
Το 24ωρο δεν έχει τελειώσει . Μπορεί μέχρι στιγμής (20:00) να μην έχουμε ξεπεράσει τα 35-40mm , όμως τις επόμενες λίγες ώρες περιμένουμε πολλές βροχές και καταιγίδες , ώστε να ξεπεράσουμε τα 50 χιλιοστά σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου . Οι καταιγίδες θα ερθουν επηρεάζοντας… pic.twitter.com/ZEIP0RdYd1
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) April 1, 2026
Κακοκαιρία «Erminio»: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Κρήτη από αφρικανική σκόνη – Τι αποκαλύπτει μετεωρολόγος στο EleftherosTypos.gr για τις υψηλές συγκεντρώσεις
Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στην Κρήτη, όπου η κακοκαιρία Erminio «χτυπά» με διπλό πρόσωπο, φέρνοντας τόσο έντονα φαινόμενα όσο και αποπνικτική αφρικανική σκόνη.
Οι εικόνες από το νησί είναι αποκαλυπτικές, με το τοπίο να έχει καλυφθεί από ένα πυκνό πορτοκαλί «πέπλο», ενώ δεν έλειψαν και τα φαινόμενα χαλαζόπτωσης και καταιγίδων.
Όπως εξηγεί στο EleftherosTypos.gr ο Γεωλόγος-Μετεωρολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος μετεωρολογικού τμήματος της WeatherXM, Δρ. Σταύρος Κέππας, πρόκειται για ένα φαινόμενο που σχετίζεται άμεσα με τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας:
«Γειτνιάζουμε με την Αφρική, οπότε είναι πολύ λογικό να ζούμε τέτοια φαινόμενα. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει ένα πολύ βαθύ χαμηλό κέντρο και μεταφέρει μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης από ό,τι συνήθως».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ένταση του φαινομένου ξεχωρίζει, καθώς οι συγκεντρώσεις σωματιδίων φτάνουν σε επίπεδα πολλαπλάσια των ορίων, κάνοντας λόγο για ένα «ενισχυμένο σύστημα» που δεν είναι συνηθισμένο για την εποχή.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κρήτη
Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει περιοχές όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό. Στο Ηράκλειο, νωρίς το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκαν έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ αμέσως μετά η σκόνη «σκέπασε» την πόλη, περιορίζοντας ακόμη και την ορατότητα στο λιμάνι.
Η ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη, με το φαινόμενο να αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από το απόγευμα.
Επικίνδυνα επίπεδα σκόνης – Πολλαπλάσια των ορίων
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι μετρήσεις για τα αιωρούμενα σωματίδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση συγκέντρωση έφτασε τα 640 μg/m³, δηλαδή 12,8 φορές πάνω από το ημερήσιο όριο των 50 μg/m³.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, καταγράφηκαν ακόμη και αιχμές που ξεπέρασαν τα 1.000 μg/m³, επίπεδα εξαιρετικά επιβαρυντικά για την υγεία, επιβεβαιώνοντας την ένταση του φαινομένου.
Οδηγίες προστασίας για τους πολίτες
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η αυξημένη σωματιδιακή ρύπανση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, ενώ επιβαρύνει ιδιαίτερα άτομα με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείο Υγείας, συνιστάται:
- Αποφυγή άσκησης σε εξωτερικούς χώρους
- Περιορισμός μετακινήσεων
- Παραμονή σε κλειστούς χώρους με κλειστά παράθυρα
- Χρήση κλιματισμού σε λειτουργία ανακύκλωσης
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν παιδιά, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες.
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Μήνυμα 112 και σε άλλες περιοχές
Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία Erminio επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ακόμη και χιονοπτώσεις. Λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους έως τα μεσάνυχτα.
Ανάλογες ειδοποιήσεις εστάλησαν νωρίτερα σε Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Η εικόνα που διαμορφώνεται δείχνει ένα έντονο καιρικό επεισόδιο με πολλαπλές επιπτώσεις, με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο της αφρικανικής σκόνης και τις Αρχές να καλούν σε αυξημένη προσοχή.
Δείτε εικόνες από την αφρικανική σκόνη στην Κρήτη






Προειδοποίηση για σήμερα (02/04) – Κατάσταση «RED CODE» σε διάφορες περιοχές
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει για σήμερα Πέμπτη (2/4) κόκκινη προειδοποίηση για τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και για την Κρήτη, κυρίως τα δυτικά και τα νότια.
Στην Πελοπόννησο ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα και στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα της Πέμπτης.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Πέμπτη:
- Στην ανατολική Θεσσαλία (περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων) από τις πρώτες ώρες μέχρι το μεσημέρι (πορτοκαλί προειδοποίηση).
- Στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας: Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική και Σερρών από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
- Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
- Στα Δωδεκάνησα τις πρώτες ώρες της ημέρας (κόκκινη προειδοποίηση) και εκ νέου από αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
Η Αστυνομία και οι τοπικές Αρχές συνιστούν έλεγχο μετακινήσεων, προστασία σε περιοχές με ρέματα και πτώσεις δέντρων, καθώς και παρακολούθηση των επίσημων ενημερώσεων.
ΕΜΥ: Η πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη (2/4)
Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και πιθανόν χαλαζοπτώσεις. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 πρόσκαιρα 8, ενώ στο βορειοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα πνέουν βορειανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα ανά περιοχή
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς με εξασθένηση από το μεσημέρι
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Χαλκιδική, την περιοχή Σερρών, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι αργά το απόγευμα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, οι οποίες στη δυτική και ανατολική Μακεδονία θα είναι πυκνές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοι 4 με 6 τοπικά 7, στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ. Στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειοις 4 με 5 ενώ στα ανατολικά σε νότιους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική και νότια Πελοπόννησο μέχρι αργά τη νύχτα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά μέχρι το απόγευμα, οι οποίες στην Ήπειρο το πρωί θα είναι πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά μέχρι το μεσημέρι
στην ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων).
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά και νότια) από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα.
Ανεμοι: Nοτιοδυτικοί 5 με 7, τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά από αργά το απόγευμα, ενώ στα Δωδεκάνησα μέχρι τις πρώτες ώρες της ημέρας.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός την Παρασκευή 3 Απριλίου
Στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς να είναι ισχυρά από αργά το απόγευμα στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 14 με 16 και κατά τόπους του 17 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για το Σάββατο 4 Απριλίου
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων
Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα δυτικά και νότια κυρίως τμήματα της Πελοποννήσου και στη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία και από τα βόρεια ηπειρωτικά βελτίωση από το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Πρόγνωση για τη Μεγάλη Δευτέρα
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

