Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πανικός στο Βερολίνο: Οδηγός έπεσε με αυτοκίνητο σε πλήθος κατά τη διάρκεια του pride

Μύκονος-Ψυχικό-Κορυδαλλός: Ο «μίτος» της μαφίας

7 λεπτά
Μύκονος-Ψυχικό-Κορυδαλλός: Ο «μίτος» της μαφίας
Απολογία στον εισαγγελέα του 44χρονου που συνελήφθη για την δολοφονία στο Νέο Ψυχικό του 54χρονου τοπογράφου, Κυριακή 7 Ιουλίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Επιχειρηματίας της Μυκόνου είχε διαφορές με εργολάβο του νησιού. Ο επιχειρηματίας τον θεωρούσε υπεύθυνο για τον ξυλοδαρμό του.

Δράστης της επίθεσης ήταν Αλβανός, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο εργολάβος της Μυκόνου και ένας αλλοδαπός επιχειρηματίας με παρελθόν στη διακίνηση ναρκωτικών, που ήθελε να παραμένει «αφανής» σε αγοραπωλησίες ακινήτων, συνεργάζονταν με τον 54χρονο τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη.

Ο εργολάβος της Μυκόνου είναι ένας από τους 11 μάρτυρες που κατέθεσαν στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, «φωτογραφίζοντας» ως ύποπτο για ηθική αυτουργία της δολοφονίας του τοπογράφου τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Το θύμα «έδειχνε» τον επιχειρηματία ως εντολέα των τριών επιθέσεων που είχε δεχθεί, δύο στη Μύκονο που δεν είχε καταγγείλει και μία έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι. Σε όλο αυτό το «κουβάρι» των πληροφοριών, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής επιχειρούν να εντοπίσουν συνδέσεις, στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν τις έρευνες, και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε ηθικό(ούς) αυτουργό(ούς).

Ο ύποπτος επιχειρηματίας για ηθική αυτουργία της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, θεωρούσε τον εργολάβο της Μυκόνου ηθικό αυτουργό για την άγρια επίθεση που είχε εκδηλωθεί εναντίον του τον Σεπτέμβριο του 2020 στον Τούρλο Μυκόνου. Ενας 35χρονος από την Αλβανία είχε επιτεθεί εναντίον του με σιδερένιο λοστό, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του. Το θύμα είχε υποστεί κατάγματα στο χέρι και το πόδι.

Ο 35χρονος Αλφόνς Ντότσι, δράστης της επίθεσης σε βάρος του επιχειρηματία, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2023, όταν αναγνωρίστηκε από ένα άλλο θύμα του, έναν 40χρονο εργολάβο από την Αλβανία, τον οποίο λήστεψαν τον Νοέμβριο του 2022 μέσα στο γραφείο του στη Μύκονο, αποσπώντας 30.000 ευρώ. Ο βαρυποινίτης από την Αλβανία ήταν υπεύθυνος για δύο ανθρωποκτονίες κατά τη διάρκεια ληστείας.

Στις 25 Ιουνίου 2024, ο 35χρονος Αλφόνς Ντότσι, δολοφονείται στην Δ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στο πλαίσιο συμπλοκής ανάμεσα σε ομάδες κρατουμένων. Αφορμή φέρεται να ήταν η «αντιδικία» για τη ζέστη, ωστόσο οι αστυνομικοί μετά τις τελευταίες εξελίξεις εξετάζουν την πιθανότητα η δολοφονία του βαρυποινίτη να προήλθε μετά από «εντολή», προκειμένου να μην ανοίξει το στόμα του για την επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία της Μυκόνου. Δράστης της δολοφονίας του βαρυποινίτη ήταν ο 42χρονος «Νίκο», άλλοτε συνοδοιπόρος του θύματος στα εγκληματικά τους βήματα.

Ο «Νίκο» το 2011 είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ομοεθνούς του στην Καλαμάτα. Τη στιγμή του φόνου, το θύμα ήταν μαζί με το μόλις 2 ετών παιδί του, το οποίο ο Αλβανός εκτελεστής δεν είχε διστάσει να δολοφονήσει κόβοντάς του τον λαιμό με μαχαίρι. Την εντολή για το συμβόλαιο είχε δώσει ένας άλλος Ελληνας βαρυποινίτης ποινικός, γνωστός για εκβιασμούς, ο οποίος στο παρελθόν ήταν κασκαντέρ του Τζακ Νόρις.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ… ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Υποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να αποτελούν «αμοιβή» για το συμβόλαιο θανάτου θα αναζητήσει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ερευνώντας τα οικονομικά στοιχεία του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, αλλά και του υπόπτου για ηθική αυτουργία της δολοφονίας. Ο έλεγχος θα επεκταθεί σε συγγενικά, φιλικά πρόσωπα και συνεργάτες του 44χρονου κατηγορουμένου και του υπόπτου για ηθική αυτουργία.

Ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε διατάξει εκτεταμένη έρευνα για τα οικονομικά του θύματος σε προσωπικούς λογαριασμούς, ακίνητα και εταιρίες.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ Ο 44ΧΡΟΝΟΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, με τον ίδιο να αρνείται σταθερά την εμπλοκή του. Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του 44χρονου, Νίκος Αλετράς, είπε πως ο εντολέας του δεν δέχεται την κατηγορία και αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ο δικηγόρος ανέφερε πως περίμεναν την απόφαση προσωρινής κράτησης και πρόσθεσε ότι «νομίζω πως είναι σε αρχικό στάδιο η ανάκριση. Ο εντολέας μού έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν. Παραπέμφθηκε επί ενδείξεων, ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σήμερα μπήκαν στη δικογραφία στοιχεία που είναι υπέρ του. Η υπόθεση θα ξεδιαλύνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει εμπλοκή του, την αρνείται. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε τις δικονομικές εξελίξεις, τις νεότερες αναλύσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία».

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]