Μήνυμα 112 σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο: Έντονα καιρικά φαινόμενα, περιορίστε τις μετακινήσεις

5 λεπτά
Μήνυμα 112 σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο: Έντονα καιρικά φαινόμενα, περιορίστε τις μετακινήσεις

Μήνυμα από το «112» εστάλη το μεσημέρι της Παρασκευής (14/2) σε όσους βρίσκονται στην Κεφαλονιά για να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Το μήνυμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση) στο νησί! Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε χθες βράδυ προκάλεσε πολλά προβλήματα στο νησί. Σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ  τόνοι λάσπης κάλυψαν δρόμους. Μάλιστα γονείς με παιδιά εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Οι έντονες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Λειβαθούς, στις μετακινήσεις και στις υποδομές της περιοχής. Παιδιά και γονείς εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα, ενώ πολλοί οδηγοί παρέμειναν επί ώρες αποκλεισμένοι, προσπαθώντας να φύγουν από την περιοχή, σύμφωνα με το kefaloniapress.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Σε πολλές περιοχές του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και υπάρχουν υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο στενό του Πόρου, όπου πέτρες και βράχοι έχουν πέσει στο οδόστρωμα. Ο δρόμος Σκάλας – Πόρου είναι κλειστός, καθώς έχει μετατραπεί σε χείμαρρο, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.

Κεφαλονιά Φεβρουάριος 2025:Πλημμύρες στα Μουσάτα

Παράλληλα, στον δρόμο προς το Λιμάνι του Πόρου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποχωρήσουν τα κιγκλιδώματα λόγω της διάβρωσης του εδάφους. Στα Μεταξάτα έχουν πλημμυρίσει αυλές και τουλάχιστον δύο σπίτια.

Το ekefalonia.gr αναφέρει πως σπίτια στα Περατάτα έχουν επίσης πλημμυρίσει.

Από τις Αρχές έχουν γίνει συστάσεις σε κατοίκους και επισκέπτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, εάν δεν υπάρχει απολύτως απαραίτητος λόγος, εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών.

Κεφαλονιά Φεβρουάριος 2025 :Μια απέραντη θάλασσα ο δρόμος της Κρανιάς

13 Φεβρουαρίου 2025 Κεφαλονιά :Κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Αργοστόλι-Πόρος

Τσατραφύλλιας: Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112;

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, με ανάρτησή του στο Facebook, διερωτήθηκε: «Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112 στην Κεφαλονιά; Σήμερα κάποιοι θεώρησαν χρήσιμο να αναλωθούν για τον αν θα χιονίσει την Τσικνοπέμπτη. Κάποιοι άλλοι σχολίασαν (έχουν την συνήθεια να βγαίνουν κάθε τόσο για να πούνε μια εξυπνάδα-μπαρούφα) με χαρακτηρισμούς τη δήθεν κόντρα μετεωρολόγων. Ερώτηση: Δεν ξεστραβώνεστε καλύτερα να σώσετε την περιουσία του κόσμου; Πήρατε χαμπάρι ότι πριν λίγες ώρες πνίγηκε η Κεφαλονιά;».

Βίντεο και φωτογραφίες: kefaloniafocus.com

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version