Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο γιος του Γιάννης, που έφτασε με δάκρυα στα μάτια για να πει το τελευταίο αντίο στον πατέρα του.

Ο γιος του Μιχάλη Μόσιου, μέσα από ανάρτησή του στα social media, ζήτησε αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν δωρεές προς τη φιλοζωική οργάνωση «Adopt a paw today», αποκαλύπτοντας παράλληλα τη μεγάλη αγάπη που έτρεφε ο πατέρας του για τα ζώα.

Άνθρωποι του θεάτρου και του κινηματογράφου αποχαιρέτησαν τον καλό τους φίλο και συνάδελφο, μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Μόσιος
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947 και καταγόταν από την Στενήμαχο Ημαθίας. Δημιούργησε στο θέατρο τον χαρακτήρα του «Ταμτάκου», που τον καθιέρωσε και στον κινηματογράφο μέσα από μια σειρά ταινιών. Ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο το 1972 με το έργο «Αν ήμουν πλούσιος».
Επαιξε σε πάνω από πέντε τηλεοπτικές σειρές της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ, έχει πρωταγωνιστήσει σε εννέα ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, ενώ δεκατρία άλλα έργα του έχουν κυκλοφορήσει σε βιντεοκασέτες, και έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Μέσα από την δημιουργία του αυθόρμητου και σατιρικού «Ταμτάκου» γνωρίστηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο.
Ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στο ελληνικό θέατρο στην Θεσσαλονίκη και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Την περίοδο 1969-1972 συμμετείχε σε παραστάσεις αρχαίων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, όπως «Πλούτος« του Αριστοφάνη, «Αγαμέμνων« του Αισχύλου, «Βάτραχοι« του Αριστοφάνη, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, «Μάκβεθ« του Ουίλιαμ Σαίξπιρ, «Φάουστ« του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, «Ένα Ονειρόδραμα» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας« του Ουίλιαμ Σαίξπιρ, «Ερωτόκριτος« του Βιτσέντζου Κορνάρου, «Ο Βασιλικός« του Αντωνίου Μάτεση, «Το Ζευγάρωμα» του Γρηγόριου Ξενόπουλου, «Οι Πίθηκοι« του Γρηγόρη Βαφιά και «Γεωργάκης Ολύμπιος – Εμμανουήλ Παππάς – Οι ρίζες» των Γιώργου Κιτσόπουλου και Θάνου Κωτσόπουλου.
Επειτα κατέβηκε στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις. Το 1972 συμμετείχε στην κινηματογραφική ταινία «Αν Ήμουν Πλούσιος» σε σκηνοθεσία του Στέλιου Τατασόπουλου και στην θεατρική παράσταση «Ριχάρδος Γ’» με τον Δημήτρη Χορν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς. Την χειμερινή περίοδο 1972-1973 εμφανίστηκε στο Μοντέρνο Θέατρο και στην παράσταση «Τα Πατατάκια» του Άρνολντ Ουέσκερ, το 1973 στο Θέατρο Μινώα στην παράσταση »Θέλω Έρωτα Όχι Πόλεμο», την περίοδο 1973-1974 συμμετείχε στην περιοδεία της παράστασης »Ο Σεΐχης Της Καβάλας» με την Ρένα Βλαχοπούλου, συνεργασία που ευδοκίμησε τα επόμενα έτη της μεταδικτατορικής Ελλάδας, όταν επέστρεψε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς και συμμετείχε την περίοδο 1974-1975 στην παράσταση «Παπαδόπουλος και Σία» και το 1975 στο ίδιο θέατρο στην παράσταση «Η Χαρτοπαίχτρα».

