Αθήνα Καιρός

Με φόντο την πρόοδο του Fly Over, κατεδαφίζεται η γέφυρα Πανοράματος

4 λεπτά
Με φόντο την πρόοδο του Fly Over, κατεδαφίζεται η γέφυρα Πανοράματος

Με σταθερούς ρυθμούς και με την πρόοδο να έχει ήδη ξεπεράσει το 30% του συνολικού αντικειμένου, το εμβληματικό έργο του Fly Over στη Θεσσαλονίκη μπαίνει σε μία ακόμη κρίσιμη φάση υλοποίησης, σηματοδοτώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σαββατοκύριακο, εκτός απροόπτου, προγραμματίζεται η κατεδάφιση της γέφυρας Πανοράματος, μιας παρέμβασης που συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη του έργου και την αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού.

Οι πρόδρομες εργασίες έχουν αρχίσει ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου, με την καθαίρεση των ακροβάθρων και την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιόρισαν την κίνηση στον έναν κλάδο. Εφόσον δεν προκύψουν προβλήματα στη μεταφορά των βαρέων μηχανημάτων έργου από την Αθήνα, λόγω των αγροτικών μπλόκων, το πρώτο μισό της γέφυρας, συγκεκριμένα ο κλάδος καθόδου προς την πόλη, αναμένεται να κατεδαφιστεί, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του αντίστοιχου τμήματος της νέας γέφυρας. Οι εργασίες αυτού του σκέλους εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός τεσσάρων μηνών.

Παρά τις παρεμβάσεις, από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου η κυκλοφορία για τους οδηγούς θα συνεχίσει να διεξάγεται όπως και σήμερα, μέσω του κλάδου ανόδου προς Πανόραμα, ο οποίος έχει αμφιδρομηθεί εδώ και δύο μήνες. Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθεί ο πρώτος κλάδος της νέας γέφυρας, θα διοχετευτεί εκεί η κυκλοφορία και των δύο ρευμάτων, ώστε να κατεδαφιστεί και το δεύτερο τμήμα της παλιάς κατασκευής και να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, η νέα γέφυρα Πανοράματος αναμένεται να παραδοθεί έως το τέλος Αυγούστου 2026.

Στο μεταξύ, η Τροχαία έχει ανακοινώσει εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Από τις 23:00 της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου έως και 48 ώρες μετά, θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Κ11 (Πυλαίας). Τα οχήματα θα εκτρέπονται μέσω προκαθορισμένων διαδρομών, με ειδικές συστάσεις για τα βαρέα οχήματα να χρησιμοποιούν τον άξονα Μοναστηρίου–Εγνατία–Καραμανλή.

Παράλληλα, από το πρωί του Σαββάτου θα τεθεί σε ισχύ και ο αποκλεισμός της αερογέφυρας Πυλαίας–Πανοράματος, με παρακάμψεις μέσω του αστικού δικτύου. Οι παρεμβάσεις, αν και επιβαρύνουν προσωρινά την καθημερινότητα των οδηγών, εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά τις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη, με το Fly Over να αποτελεί το μεγαλύτερο οδικό έργο των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]