Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Προαστιακός Αθήνας: Διακόπηκαν τα δρομολόγια λόγω της κακοκαιρίας

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό – Εχουν εκκενωθεί τρία χωριά

4 λεπτά
Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες πέρασαν την εθνική οδό – Εχουν εκκενωθεί τρία χωριά

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα νέο μέτωπο με κατεύθυνση προς τον κάμπο του χωριού Δύστου και μάλιστα οι φλόγες έχουν περάσει την εθνική οδό, παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να την περιορίσει εκεί. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 136 πυροσβέστες με 43 οχηματα , 5 πεζοπόρα τμήματα, 16 αεροσκαφη και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν ακόμα υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

YouTube thumbnail

Επίσης, έχει μεταβεί από Πειραιά πυροσβεστικό πλοιάριο στην περιοχή. Ενημερώθηκε για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα, Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.  Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Οι φλόγες έχουν αναπτύξει ένα νέο μέτωπο στον κάμπο του χωριού Δύστου, όπου ακόμη και οι κάτοικοι προσπαθούν να τη σταματήσουν. Συγκεκριμένα, έκλεισε ο δρόμος που συνδέει την κεντρική με τη νότια Εύβοια, από τα Λέπουρα προς την Κάρυστο, αλλά και ο δρόμος που συνδέει τις Πετριές με την παραλία των Αγίων Αποστόλων.

YouTube thumbnail

«Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα (29-07-2024) μεσημβρινές ώρες στις Τοπικές Κοινότητες Κόσκινα και Κριεζά Εύβοιας, υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων-Καρύστου στο ύψος Κριεζών και Κόσκινα, καθώς επίσης και στην Επαρχιακή Οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων» αναφέρει η Τροχαία, που είχε κλείσει ήδη προληπτικά τον δρόμο πριν φτάσουν οι φλόγες.

Την ίδια στιγμή, το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινείται με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς τα Κριεζά. Ηδη έχουν εκκενωθεί τρία χωριά, Κριεζά, Κόσκινα και Πετριές) μετά από μηνύματα του 112, ενώ στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και σκαπτικά μηχανήματα, αλλά και υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]