Οι οδηγοί έγιναν αντιληπτοί, στο πλαίσιο ειδικής τροχονομικής δράστης της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αποτροπή πραγματοποίησης αυτοσχέδιων αγώνων στο λόφο του Λυκαβηττού και συνελήφθησαν.
Στην ίδια επιχείρηση οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους οχημάτων και οδηγών όπου βεβαιώθηκαν συνολικά 10 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων η μη χρήση προστατευτικού κράνους και η πρόκληση υπερβολικού θορύβου από ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων. Παράλληλα, αφαιρέθηκαν πέντε άδειες ικανότητας οδήγησης. Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι παρόμοιες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, προκειμένου να αποτραπούν οι αυτοσχέδιοι αγώνες και να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια στην περιοχή.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Ειδική τροχονομική δράση σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής/Γ.Α.Δ.Α., βραδινές ώρες χτες (14-4-2026) για την αποτροπή πραγματοποίησης αυτοσχέδιων αγώνων στο λόφο του Λυκαβηττού.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν -10- παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., όπως ενδεικτικά, για μη χρήση προστατευτικού κράνους, πρόκληση θορύβου από ηχοσύστημα κ.α. ενώ αφαιρέθηκαν -5- άδειες ικανότητας οδήγησης.
Σημειώνεται ότι κατά την τροχονομική δράση κατελήφθησαν -3- οδηγοί να πραγματοποιούν μανούβρες πλαγιολίσθησης για την επίδειξη ικανοτήτων.
Παρόμοιες τροχονομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

