Νωρίτερα, σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των εκπροσώπων των λαϊκών αγορών στο υπουργείο Οικονομικών. Οι εκπρόσωποι ζήτησαν δύο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη για την ερχόμενη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι, εφόσον αυτά οριστικοποιηθούν, θα προχωρήσουν σε αναστολή της απεργίας τους έως αύριο το βράδυ.
Το πρωί στο Yπουργείο Ανάπτυξης όπου βγήκε λευκός καπνός στην συνάντηση των εκπροσώπων των λαϊκών με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. «Οι όποιες τροποποιήσεις που ζητούσαμε για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών, μας έχει ικανοποιήσει στο 99,9%», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Ελλάδος, Άγγελος Δεμερτζής.
Ειδικότερα:
- Εισάγεται η πλήρης ψηφιοποίηση των αδειών και μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου
- Υλοποιείται η προκήρυξη των κενών θέσεων
- Καθιερώνεται ηλεκτρονική κλήρωση και δημιουργείται εξελιγμένη Ψηφιακή Πύλη Λαϊκών Αγορών
- Θα καθοριστεί επίσης ανώτατο ημερήσιο τέλος, ενώ αντιμετωπίζονται θέματα όπως η αμοιβαία αλλαγή θέσης και λαϊκής
- Θεσμοθετείται επίσης ποσοστό 10% για εποχικές θέσεις σε κάθε λαϊκή αγορά για παραγωγούς και η δημιουργία λαϊκών αγορών παραγωγών, με πρωτοβουλία και συμφωνία δήμων και φορέων λειτουργίας
Ειδήσεις Σήμερα
- Bloomberg: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε αναπτυγμένη αγορά από τον Stoxx – Αναμένονται εισροές κεφαλαίων $962 εκατ.
- Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
- Αγρότες: Κλιμάκωση και συνάντηση με τον Μητσοτάκη ζητούν στο μπλόκο της Νίκαιας – Ναι σε διάλογο λένε 18 μπλόκα – «Δεν θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο» ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση