Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ εντοπίστηκαν διαμερίσματα που λειτουργούσαν ως «άτυποι ξενώνες» (safehouses), καθώς και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια πλαστογράφησης.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών, με τη συνδρομή της Europol και τη χρήση ειδικής κινητής μονάδας ανάλυσης δεδομένων. Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχές της Αττικής και αφορούν τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 47, 40, 38 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σειρά σοβαρών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και παράβαση της μεταναστευτικής νομοθεσίας. Επιπλέον, συνελήφθησαν επτά ακόμη αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στη χώρα.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν οργανώσει ένα πλήρες δίκτυο παράνομης μεταφοράς. Οι μετανάστες μεταφέρονταν αρχικά αεροπορικώς σε γειτονικές χώρες και στη συνέχεια περνούσαν πεζή τα ελληνικά σύνορα. Έπειτα, επιβιβάζονταν σε λεωφορεία ΚΤΕΛ με προορισμό την Αθήνα, όπου τους παραλάμβανε μέλος του κυκλώματος και τους μετέφερε σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο, που λειτουργούσε ως χώρος προσωρινής διαμονής.
Παράλληλα, η οργάνωση κατασκεύαζε πλαστά διαβατήρια και άδειες εισόδου (visa), τα οποία πωλούσε στους διακινούμενους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα υλικά για την κατασκευή των εγγράφων αποστέλλονταν από το εξωτερικό, ενώ σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα είχε στηθεί πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογράφησης.
Το κόστος για κάθε μεταφορά, που περιλάμβανε εισιτήρια, διαμονή και πλαστά έγγραφα, κυμαινόταν από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά άτομο.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι Αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, 203 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, πλήθος μητρών και εξαρτημάτων διαβατηρίων, σφραγίδες εισόδου-εξόδου, εξοπλισμό εκτύπωσης και πλαστικοποίησης, 18 κινητά τηλέφωνα, καθώς και χρηματικό ποσό. Επίσης, κατασχέθηκε όχημα που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των μεταναστών.
Εντός ενός από τα «safehouses» βρέθηκαν επτά αλλοδαποί χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.
Οι αρχές εκτιμούν ότι από τις αρχές του 2026 το κύκλωμα είχε πραγματοποιήσει ή σχεδίαζε τουλάχιστον 203 παράνομες μεταφορές, αποκομίζοντας συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Η επιχείρηση εντάσσεται σε ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο δράσεων κατά της παράνομης διακίνησης και της πλαστογράφησης εγγράφων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ειδήσεις Σήμερα
- Η τέχνη του αργαλειού σώθηκε στο Γεράκι Λακωνίας
- Πρεμιέρα στο Μόναχο για τον Στέφανο Τσιτσιπά απέναντι στον Μάροζαν
- Άννα Βίσση: Η επίσημη ανακοίνωση για τη μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Μάχη για τη ζωή δίχρονου παιδιού στον Πλαταμώνα: Συγκλονίζει η επιστολή του πατέρα για τη διάσωση του γιου του
- Τουρισμός για Όλους 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι παίρνουν έως 600€ για διακοπές

![Έξοδος Πάσχα: Βήμα σημειωτόν στην Αθηνών- Κορίνθου – Χαμός και στην Αττική Οδό [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/04/6931149-150x150-jpg.webp)