Αθήνα Καιρός

Κρήτη: «Πνίγεται» από την αφρικανική σκόνη το Ηράκλειο – Έπεσε τοίχος από τους θυελλώδεις ανέμους [εικόνες]

2 λεπτά
Κρήτη: «Πνίγεται» από την αφρικανική σκόνη το Ηράκλειο – Έπεσε τοίχος από τους θυελλώδεις ανέμους [εικόνες]
ΣΚΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Από τη μια η Αττική, το Αιγαίο, η Θράκη, η Πάτρα έχουν έντονες βροχοπτώσεις, από την άλλη το Ηράκλειο «πνίγεται» από την αφρικανική σκόνη.

Η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπο με έντονο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης, καθώς ισχυροί νοτιάδες σαρώνουν την πόλη, δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες και σημαντική μείωση της ορατότητας. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα βαριά, με λεπτά αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ10) να καλύπτουν επιφάνειες και να σχηματίζουν λεπτό στρώμα σκόνης, το οποίο γίνεται άμεσα αισθητό στην αναπνοή. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες, επιβαρύνοντας περαιτέρω την ποιότητα του αέρα. Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης απευθύνουν συστάσεις προς τους πολίτες για την προστασία της δημόσιας υγείας, καλώντας σε αυξημένη προσοχή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα, οι οποίοι καλούνται να περιορίσουν τη σωματική άσκηση και την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους έως την υποχώρηση του φαινομένου.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Έπεσε τοίχος από τους θυελλώδεις ανέμους

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στο Ηράκλειο, όταν οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν την πτώση μέρους τοίχου από κατοικία στη Νέα Αλικαρνασσό. Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν τμήμα τοίχου από σπίτι πρώτου ορόφου κατέρρευσε, με σοβάδες και τούβλα να καταλήγουν στο πεζοδρόμιο. Από την πτώση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν από κάτω, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο patris.gr, εκείνη την ώρα δεν διέρχονταν πεζοί.

Την ίδια στιγμή, προβλήματα καταγράφηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης, καθώς οι ισχυροί νοτιάδες προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και κλαδιών. Στην οδό Γεωργίου Γεωργιάδη και στη λεωφόρο Δημοκρατίας, μεγάλα κλαδιά έπεσαν πάνω σε οχήματα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί

.Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]