Κρήτη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 16χρονος μαθητής που τραυμάτισε συμμαθητή του μέσα στο σχολείο και να του σπάσει το δόντι του.
Με τους περιοριστικούς όρους της επαυξημένης επιμέλειας από τους γονείς του καθώς και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος ο 16χρονος από την ενδοχώρα του Ηρακλείου, ο οποίος στις 16 Οκτωβρίου τραυμάτισε συμμαθητή του μέσα στο σχολείο.
Ο ανήλικος αντιμετωπίζει την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ κατά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι συνεπλάκησαν με τον 15χρονο συμμαθητή του, ο οποίος, όπως ανέφερε, ξεκίνησε τον καυγά έχοντας από νωρίς προκλητική συμπεριφορά απέναντι σε τέσσερις συμμαθήτριές τους.
Ενώπιον του ανακριτή κατέθεσε και ανήλικη συμμαθήτρια και αυτόπτης μάρτυρας, η οποία υποστήριξε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.
Το ιστορικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με το cretalive.gr ο άγριος ξυλοδαρμός του 15χρονου έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10) από έναν 16χρονο, με αποτέλεσμα ο πρώτος να οδηγηθεί στο ΠΑΓΝΗ, με χτυπήματα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του σπάσει κι ένα δόντι.
Άμεσα για το περιστατικό κλήθηκε η ΕΛΑΣ και σε βάρος του 16χρονου ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά αδύναμου προσώπου-ανηλίκου, με την ειδικότερη μορφή της σημαντικής και μακρόχρονης παρεμπόδισης της χρήσης του σώματος του παθόντος.
Τέλος, ο 16χρονος υποστήριξε αρχικά ότι ο 15χρονος, κατ’ επανάληψη, εξύβριζε και πείραζε συγκεκριμένα κορίτσια στο σχολείο, καλώντας τον να απομακρυνθεί και να σταματήσει την εν λόγω συμπεριφορά, κάτι που ο 15χρονος δεν έκανε με αποτέλεσμα να προκύψει ο καυγάς και ο ξυλοδαρμός.



















