Αν και το πρωί αποφασίστηκε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά και οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων βρέθηκαν στα θρανία τους, ο δήμος με νέα ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Παρασκευής ενημέρωσε πως όλες οι σχολικές μονάδες έκλεισαν.
Έτσι τα ολοήμερα τμήματα και τα εσπερινά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στον δήμο Σητείας.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 6:18 το πρωί, οπότε και σημειώθηκε ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ, μέχρι και τις 13:40 στην περιοχή έχουν σημειωθεί 32 σεισμικές δονήσεις με τις μεγαλύτερες να έχουν μέγεθος 5 Ρίχτερ.
Η δε δημοτική Αρχή έκανε γνωστό ότι «η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους επιστήμονες οι οποίοι είναι μέχρι στιγμής καθησυχαστικοί».
«Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του φαινομένου και αξιολογούμε συνεχώς τα δεδομένα, με γνώμονα την ασφάλεια όλων» σημειώνει στην ανακοίνωσή της, αλλά διευκρινίζει ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».
«Ωστόσο, συνιστάται στους δημότες να παραμένουν ψύχραιμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Επιβάλλεται να:
Παραμείνετε ψύχραιμοι και αποφύγετε τον πανικό.
Ελέγξτε τον χώρο σας για τυχόν φθορές.
Αποφύγετε την παραμονή σε παλαιά ή εμφανώς επιβαρυμένα κτήρια.
Μην χρησιμοποιείτε ανελκυστήρες.
Ακολουθείτε μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις και οδηγίες».

