Η οικογένεια μιλά πλέον ανοιχτά για «δολοφονία από αμέλεια», καθώς τα πρώτα στοιχεία της νεκροτομής και οι μαρτυρίες προκαλούν ανατριχίλα.
Η 28χρονη, που ήταν στις αρχές της εγκυμοσύνης της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιά και υπόνοιες αποβολής. Οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη νοσηλεία και της χορηγήθηκε αντιβίωση. Λίγα λεπτά αργότερα, υπέστη αναφυλακτικό σοκ, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο.
Η καθοριστική καθυστέρηση και το φάρμακο που δεν έφτασε ποτέ
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειας, καθυστέρησε δραματικά η χορήγηση αδρεναλίνης, της μόνης ουσίας που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή της.
«Η αδερφή μου δεν πέθανε. Τη δολοφόνησαν. Ήταν αμέλεια, αλλά ήταν δολοφονία», δήλωσε συντετριμμένη η αδερφή της στον ΑΝΤ1.
«Δεν της έδωσαν αδρεναλίνη εγκαίρως. Έψαχναν το φάρμακο έξω από το δωμάτιο, ενώ εκείνη χαροπάλευε μέσα», πρόσθεσε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.
Η νεκροψία ολοκληρώθηκε και έχει ήδη ληφθεί υλικό για τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν η αιτία θανάτου ήταν πράγματι φαρμακευτική αλλεργία. Εξετάζεται επίσης αν δόθηκε λάθος φάρμακο αντί για αδρεναλίνη και αν υπήρξε έγκαιρη ιατρική αντίδραση.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η γυναίκα είχε φτάσει στα επείγοντα της Γυναικολογικής Κλινικής το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου με κολπική αιμορραγία. Ήταν μόλις στην 6η εβδομάδα κύησης, όταν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή της για φαρμακευτική αγωγή. Κατά τη διάρκεια της χορήγησης αντιβιοτικού, παρουσίασε σοβαρή αλλεργική αντίδραση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ.
Παρά την ΚΑΡΠΑ και τις εντατικές προσπάθειες των γιατρών, η 28χρονη κατέληξε λίγο αργότερα, βυθίζοντας την οικογένειά της στο πένθος.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου και η ΕΔΕ
Το Νοσοκομείο Άρτας προχώρησε άμεσα σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με σκοπό να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες και πιθανές ευθύνες για τον θάνατο της νεαρής γυναίκας. Η Διοίκηση έκανε γνωστό ότι ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα.
«Η Σ.Μ, ετών 28, προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής του Γ.Ν. Άρτας στις 28/9/2025 και ώρα 23.20 με κολπική αιμόρροια από ώρας (επαπειλούμενη αποβολή) βρισκόμενη στην 6η εβδομάδα κύησης.
Κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης διαπιστώθηκε η παρουσία αίματος στον κόλπο.
Κατόπιν αυτού ακολούθησε εισαγωγή της ασθενούς στην κλινική για χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.
Κατά τη διάρκεια χορήγησης αντιβιοτικού παρουσίασε επεισόδιο αναφυλακτικού σοκ.
Οι γιατροί της έκαναν ΚΑΡΠΑ, τη διασωλήνωσαν και προχώρησαν στην εισαγωγή της στη ΜΕΘ, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέληξε.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε άμεσα ΕΔΕ για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της».
Ειδήσεις Σήμερα
- «Βόμβα» από το Βατικανό: Μήπως είναι παράνομη η αποστολή όπλων σε περιοχές που σκοτώνουν αμάχους
- Σοκ: Διάσημος TikToker στη φυλακή για «ψεύτικες ενέσεις» σε αγνώστους – Χαμός από τις αντιδράσεις
- Γαλλία: Ανατροπή – Παραμένει ο Λεκορνί πρωθυπουργός μέχρι τη λήξη της διορίας – «Αναλαμβάνω την ευθύνη αν αποτύχει» λέει ο Μακρόν
- Δολοφονία Λυγγερίδη: Ταυτοποιήθηκε 16χρονος για εξύβριση της μητέρας του -Τι έγραφε στις αναρτήσεις
- Γαλλία: Αποσύρει τη συμμετοχή του από την κυβέρνηση ο Μπρουνό Λεμέρ

