Αυτό που απασχολεί έντονα τις Αρχές είναι γιατί χρειάστηκε να πυροβολήσουν τόσες φορές και προς τα πού κατευθύνθηκαν οι βολές τους.
Φως στις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού αναμένεται να ρίξει η βαλλιστική εξέταση, η οποία θα δείξει αν οι ένστολοι πυροβόλησαν σε ευθεία βολή ή στον «αέρα» – δηλαδή προς τα πάνω, όπως ισχυρίζονται.
Οι έρευνες εστιάζουν στο σημείο των πυροβολισμών, όπου διακρίνονται καθαρά τα μεγάλα σημάδια από τις σφαίρες στον μαντρότοιχο που επιχείρησε να ανέβει ο νεαρός για να ξεφύγει. Στο σημείο, υπενθυμίζεται, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 13 κάλυκες.
Τι ισχυρίζονται οι αστυνομικοί
Οι δύο αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι πυροβόλησαν στον αέρα από σημείο όπου δεν είχαν οπτική επαφή με τον καταδιωκόμενο, ωστόσο η εργαστηριακή έρευνα θα ξεκαθαρίσει την απόσταση, τη θέση των βολών και το αν τελικά επρόκειτο για εξοστρακισμό. Επιπλέον, αναμένεται η βαλλιστική εξέταση στο βλήμα που δέχθηκε ο νεαρός στο κεφάλι -υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο πλήγμα από σφαίρα στο κεφάλι. Οι δύο αστυνομικοί, που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.
Το χρονικό της καταδίωξης
Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο όχημά του, ωστόσο ο νεαρός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης και ακολούθησε καταδίωξη. Κατά την αστυνομική εκδοχή, ο οδηγός κινήθηκε επικίνδυνα και επιχείρησε επανειλημμένα να εμβολίσει αστυνομικούς και υπηρεσιακά οχήματα.
Η καταδίωξη έληξε όταν το όχημα εγκλωβίστηκε από περιπολικά. Ο 20χρονος φέρεται να εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και να προσπάθησε να διαφύγει πεζός, αναρριχώμενος σε μαντρότοιχο. Τότε δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι. Στην κατοχή του εντοπίστηκε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε και αναμένεται να εξεταστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Η καταδίωξη διήρκεσε 35 λεπτά, κατά τα οποία οι αστυνομικοί πυροβόλησαν για να τον σταματήσουν. Ο 20χρονος τραυματίστηκε από δύο θραύσματα σφαιρών στο κεφάλι, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα. Στο σημείο εντοπίστηκαν 13 κάλυκες.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Άργους και στη συνέχεια διακομίστηκε εσπευσμένα στα ΤΕΠ του Θριάσειου Νοσοκομείου.
Ο νεαρός έφτασε στα επείγοντα διασωληνωμένος, με βαρύ κρανιοεγκεφαλικό τραύμα από πυροβολισμό. Υποβλήθηκε άμεσα σε νευροχειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος.


Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, 8 Ιουλίου 2026, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αργολίδας επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο σε οδηγό οχήματος σε περιοχή του Άργους.
Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει αστυνομικούς που βρίσκονταν εκτός υπηρεσιακών οχημάτων, καθώς και υπηρεσιακά οχήματα κατά τη διάρκεια της διαφυγής του. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία κινήθηκε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο.
Τελικώς, το όχημα εγκλωβίστηκε από περιπολικά, τα οποία εμβόλισε και στη συνέχεια ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα πεζός επιχειρώντας να διαφύγει αναρριχώμενος σε μαντρότοιχο. Δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του άνδρα. Στο σημείο κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., το οποίο τον μετέφερε σε Νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Αττικής, όπου νοσηλεύεται.
Στη διαδρομή διαφυγής του, πλησίον του σημείου που έγινε το αρχικό σήμα στάσης από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βαριά σωματική βλάβη. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία για τη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου με τη συνδρομή της Δ.Α.Ο.Ε.».

