Οι πρώτες ημέρες θα κυλήσουν με γενικά ηλιόλουστες συνθήκες. Τοπικές νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές αναμένονται κυρίως στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάνει έως τους 23°C στη βόρεια Ελλάδα.
Από τη Μεγάλη Τετάρτη όμως, αυξάνονται οι πιθανότητες για τοπικές μπόρες, κυρίως στη Θεσσαλία, στα βόρεια της Αττικής και στην Πελοπόννησο. Τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει και θα σημειωθούν βροχές σε ανατολική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων Αττικής, Χαλκιδικής και Κρήτης.
Το Μεγάλο Σάββατο και η Κυριακή του Πάσχα θα θυμίζουν περισσότερο φθινόπωρο, με έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, ενώ καλύτερος καιρός αναμένεται σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Η αστάθεια θα συνεχιστεί έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, με τα φαινόμενα να υποχωρούν σταδιακά.

