Ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο παρουσιάζεται η πρόγνωση μεταφοράς της ερημικής σκόνης σύμφωνα με το μοντέλο DUST/METEO, παρέθεσε και σχολίασε ταυτόχρονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος.
«Η σκόνη κοντά μας ξανά» σχολίασε ο κ. Λαγουβάρδος, ενώ σημείωσε πως το πρώτο κύμα μεταφοράς σκόνης αναμένεται να συμβεί κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (18/10) και το δεύτερο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (20/10), το οποίο φέρεται ότι θα είναι και ισχυρότερο.
Δείτε παρακάτω την ανάρτηση Λαγουβάρδου:
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Έντονα φαινόμενα σε δυτική Ελλάδα και Ιόνιο
Παράλληλα, βροχερή θα είναι η σημερινή (17/10) ημέρα, ενώ σε κάποιες περιοχές θα λάβουν χώρα και έντονες καταιγίδες.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι βροχές αναμένονται πρώτα στα δυτικά και σταδιακά στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και αργά το βράδυ στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.
Στη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι έντονα, όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, και στα νησιά του Ιονίου θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε συννεφιά με τοπικές βροχές στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου και της Στερεάς και μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο στο νότιο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 17-21 βαθμούς στα βόρεια, 22-25 στις υπόλοιπες περιοχές και έως 27 βαθμούς οι υψηλότερες τιμές στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί 7- 8 μποφόρ. Σταδιακά το βράδυ θα υποχωρήσουν, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, στρεφόμενοι σε νοτιοανατολικούς το απόγευμα 3-5 μποφόρ και μόνο στο βόρειο Αιγαίο το πρωί θα φτάσουν μέχρι 6 μποφόρ τοπικά.
Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς.
Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-10-2025
Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά στο Ιόνιο πιθανώς να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-10-2025
Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με κατά τόπους και κατά διαστήματα τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 και τοπικά τους 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 και κατά τόπους στα νότια τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-10-2025
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-10-2025
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-10-2025
Στα νότια και τα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών. Από το απόγευμα στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ειδήσεις Σήμερα
- Συνταξιοδοτικός οδηγός: Αυτές είναι οι τελικές αυξήσεις – Πόσο θα ανέβουν οι συντάξεις από 1η Ιανουαρίου [αναλυτικοί πίνακες]
- Europa League: Σάλος στη Βρετανία – Απαγόρευσαν την είσοδο Ισραηλινών φιλάθλων στον αγώνα της Άστον Βίλα – «Εθνική ντροπή»
- Ξάνθη: Έκοβε παράνομα καπνό στο σπίτι του – Κατασχέθηκαν 400 κιλά φύλλα καπνού και 53 κιλά κομμένου καπνού
![Καιρός: Βροχή και κρύο σήμερα σε αρκετές περιοχές τις χώρας – Ποιες θα επηρεαστούν [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/03/kairos-vroxi-150x150.jpg)
