Αθήνα Καιρός

Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

9 λεπτά
Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Καιρός - Πρόγνωση

Καιρός: Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή τις επόμενες ώρες

Μάλιστα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ζέστη θα αντικατασταθεί από τις καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Ο καιρός θα αρχίζει να αλλάζει από σήμερα το μεσημέρι, ενώ από την Τετάρτη η κακοκαιρία «εξπρές» αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά αστάθεια αναμένεται την Τετάρτη στα Κεντρικά και Βόρεια και την Πέμπτη σε όλα τα ηπειρωτικά, με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.

Βαθμιαία θα υπάρξει εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή ενίσχυση στα 6-7 μποφόρ, ωστόσο, αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο.

Από πλευράς θερμοκρασιών, μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά, θα έχουμε πτωτική πορεία του υδραργύρου από την Τετάρτη, με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

O καιρός την Τρίτη 2 Ιουλίου 

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν τοπικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα όμως διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 32 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ στη δυτική Μακεδονία. Στη Θράκη γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι στα κεντρικά τμήματα τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.

Ανεμοι: Από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Σποράδες η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]