Αθήνα Καιρός

Καιρός: Διήμερο με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική

4 λεπτά
Καιρός: Διήμερο με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική

Καιρός: «Ιδιαίτερη προσοχή στην Αττική» προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος για το διήμερο που έρχεται καθώς τη χώρα μας θα πλήξει νέα ισχυρή κακοκαιρία.

Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες για τις οποίες μάλιστα το μεσημέρι της Δευτέρας, 12 Οκτωβρίου  εκδόθηκε από την ΕΜΥ Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης.

Μάλιστα, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην Αττική και στην Πελοπόννησο αύριο Τρίτη 13 Οκτωβρίου, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, καθώς θα «δεχθεί ισχυρές καταιγίδες».


Διήμερο με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε: «Πρόκειται για ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, και θα διαρκέσει δύο ημέρες, από αύριο Τρίτη έως και την Τετάρτη. Πρόκειται για μία κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα δώσει βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση και βάσει προγνωστικών μοντέλων, οι περιοχές που θέτουν υποψηφιότητα για πολλά χιλιοστά βροχής, είναι τμήματα των Επτανήσων, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τμήματα της Εύβοιας, των Σποράδων και ίσως και του Πηλίου.»

Και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού θα είναι σχετικά αργή, μέσα σε 48 ώρες θα κινηθεί αργά μέσα στην περιοχή του Αιγαίου…» Εκτιμώ ότι αύριο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η περιοχή της Αττικής, κυρίως προς το μεσημέρι και αργότερα, καθώς θα δεχθεί ισχυρές καταιγίδες. Προηγουμένως, η ημέρα θα έχει ξεκινήσει με ιδιαίτερα φαινόμενα στην περιοχή των Επτανήσων, ενώ χρειάζεται, επίσης, προσοχή στην Πελοπόννησο, γιατί αύριο θα πέσει πολύ νερό σε τοπικό επίπεδο, αρχικά στο δυτικό και στη συνέχεια το αριστερό της κομμάτι.»


Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/10) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επιδείνωση θα εκδηλωθεί την Τρίτη (13-10-2026) και την Τετάρτη (14-10-2026) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες, όπου πιθανόν να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα προβλέπονται τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ της Τρίτης (13-10-2026).

Πιο συγκεκριμένα,

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Α. Αύριο Τρίτη (13-10-2026)

α) Στα νησιά του Ιονίου (Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος), τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες έως αργά το απόγευμα.

β) Στη Χαλκιδική από το μεσημέρι έως αργά τη νύχτα.

γ) Στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία (ν. Μαγνησίας) και την Εύβοια από τις απογευματινές ώρες.

Επισημαίνεται ότι στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια.

δ) Πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) από αργά το απόγευμα έως αργά τη νύχτα.

ε) στα Δωδεκάνησα από αργά τη νύχτα.

στ) στην Κρήτη (κυρίως ν. Χανίων, ν. Ρεθύμνου) από τις βραδινές ώρες.

Β. Την Τετάρτη 14-10-2026

α) Στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία (ν. Μαγνησίας) και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια.

β) στα Δωδεκάνησα έως το απόγευμα.

γ) στη δυτική Κρήτη (κυρίως ν. Χανίων, ν. Ρεθύμνου) έως αργά τη νύχτα.

Τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν αρχικά στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία και στο κεντρικό, από το βράδυ της Τρίτης έως αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]