Αθήνα Καιρός

Kαιρός 28η Οκτωβρίου: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις – Η πρόγνωση μέρα-μέρα

3 λεπτά
Kαιρός 28η Οκτωβρίου: Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις – Η πρόγνωση μέρα-μέρα

Καιρός 28η Οκτωβρίου: Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα κύμα κακοκαιρίας που πλήττει κυρίως τη δυτική Ελλάδα και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις περιοχές αυτές έχει καταγραφεί όγκος νερού περίπου 40 με 70 τόνους ανά στρέμμα.

Οι πυρήνες των καταιγίδων αναμένεται να μετακινηθούν ανατολικά – βορειοανατολικά, επηρεάζοντας ξανά τα δυτικά και νότια παράλια τις επόμενες ώρες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται προς το ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο αργά το απόγευμα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε ότι το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, όταν θα ενισχυθούν οι άνεμοι λόγω ενός νέου κύματος κακοκαιρίας.

Στην Αττική, το μέτωπο της κακοκαιρίας φαίνεται να «σπάει», δίνοντας πιθανότητες για μεσημβρινές μπόρες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ προς το απόγευμα θα υπάρξουν διαστήματα ηλιοφάνειας και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23°C. Στη Θεσσαλονίκη, πιθανές βροχές θα περιοριστούν σε παραθαλάσσιες περιοχές, με μέγιστη θερμοκρασία επίσης 23°C.

Για την Παρασκευή 24/10, αναμένονται φαινόμενα τύπου «Π» στη δυτική – βορειοδυτική χώρα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα βόρεια – βορειοανατολικά τμήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια.


Προγνωστικό για το Σαββατοκύριακο και 28η Οκτωβρίου:

  • Το Σάββατο η αστάθεια περιορίζεται στο βόρειο – βορειοδυτικό κομμάτι, με λίγες βροχές στη βόρεια – βορειοηπειρωτική Ελλάδα.

  • Η Κυριακή θα κυλήσει με αντίστοιχους ρυθμούς και λίγα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα.

  • Τη Δευτέρα, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, χωρίς προβλήματα στις μαθητικές παρελάσεις.

  • Την Τρίτη, 28η Οκτωβρίου, το κύμα θα έχει περάσει, με τον καιρό να ανοίγει στις περισσότερες περιοχές. Η Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]