Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Ηλεία: Φωτιά σε δύο περιοχές – Πετάνε 7 εναέρια μέσα – Σε επιφυλακή το 112

4 λεπτά
Ηλεία: Φωτιά σε δύο περιοχές – Πετάνε 7 εναέρια μέσα – Σε επιφυλακή το 112

Σε δύο περιοχές δίνει η πυροσβεστική τη μάχη με τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες από την Αχαΐα και πέρασε στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής λίγο μετά τις 7:20 το πρωί του Σαββάτου 22/6 ήταν ότι η μάχη δίνεται κυρίως στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος την ώρα που υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της φωτιάς.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 120 πυροσβέστες από το έδαφος μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ενδεικτικό της έντασης της φωτιάς είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 για έκκενωση από Λάτα προς Σιμόπουλο.

YouTube thumbnail

Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο σε Μεγαλόπολη, Κρανίδι, Αργολίδα είναι είτε σε ύφεση είτε έχουν οριοθετηθεί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων δεδομένου ότι και σήμερα οι περισσότεροι νομοί της περιοχής είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιίας (κατηγορία 4-πορτοκαλί).

YouTube thumbnail

Στην ενημέρωση που έκανε στις 9 το βράδυ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, επισήμανε ότι το μέτωπο από το Μαστραντώνη Αχαϊας που επεκτάθηκε στην Ηλεία έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και είναι το πιο επικίνδυνο.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]