Πλήθος κόσμου βρέθηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στην Παναγιά την Γιάτρισσα στη Μάνη όπου κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β΄.
Στις 7 το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γιάτρισσας, προεξάρχοντος του μακαριωτάτου. Αμέσως μετά, στις 11 πμ, ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Γιάτρισσας, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, των Ιεραρχών, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς λαού. Το παρών έδωσε και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης.
Μετά τη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας, πραγγματοπιήθηκε επίσημη τελετή από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης για την ανακήρυξη του Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη της περιοχής. Θυμίζουμε ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ έχει αναγορευτεί ως επίτιμος δημότης του Δήμου Καλαμάτας τον Φεβρουάριο του 2024.



















