Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα, όπου η 39χρονη δολοφονήθηκε από τον 41χρονο σύζυγό της, ο οποίος έχει ομολογήσει το έγκλημα.
Το MEGA αποκαλύπτει μια από τις τελευταίες κινήσεις που έκανε η 39χρονη για να δώσει τέλος στην εφιάλτη της. Επισκέφθηκε δικηγόρο στην Καλαμάτα και ζήτησε πληροφορίες για την έκδοση διαζυγίου, ωστόσο δεν πρόλαβε. Ο 41χρονος που ομολόγησε ότι την σκότωσε με 45 μαχαιριές ήταν αποφασισμένος να μην την αφήσει. «Πριν από περίπου 20 με 25 ημέρες η 39χρονη απευθύνθηκε σε εμένα προκειμένου να λάβει νομική υποστήριξη. Σκοπός της ήταν να μάθει πώς πρέπει να κινηθεί για να πάρει διαζύγιο», λέει η δικηγόρος. Η δικηγόρος λέει ότι θυμάται ακόμα τα σημάδια της κακοποίησης στα χέρια της γυναίκας. Η εξομολόγηση της 39χρονης την είχε συγκλονίσει. «Την είδα ράκος και συγκλονίστηκα από τα όσα μου περιέγραψε. Μου έκαναν τρομερή εντύπωση και οι μελανιές που είχε στα χέρια της. Της είπα πως πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην Αστυνομία και να την βοηθήσω κι εγώ σε περίπτωση που έχει υποστεί κακοποίηση οποιουδήποτε είδους».
Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος φαίνεται πως παρακολουθούσε την 39χρονη καθημερινά. Ήθελε να ελέγχει την κάθε της κίνηση. Είχε φτιάξει ψεύτικο προφίλ στο Facebook για να βλέπει τις εικόνες των φίλων της και, πολλές φορές, εμφανιζόταν μπροστά της ξαφνικά. «Η 39χρονη με κάλεσε πάλι την επόμενη μέρα και ήρθε και με βρήκε στα δικαστήρια. Εκεί, είδα κάποιον να μας κοιτάζει επίμονα και έντονα, σε σημείο που μου προκλήθηκε ανησυχία. Την ρώτησα εάν τον γνωρίζει, και όταν γύρισε και τον είδε, μου απάντησε: «Είναι ο άντρας μου». Και αμέσως, τρομαγμένη, σηκώθηκε και έφυγε. Την παρακολουθούσε, απ’ ό,τι κατάλαβα», ανέφερε η δικηγόρος της.
Ο ξάδερφος του 41χρονου είπε: «Ήταν το πιο ώριμο παιδί, το πιο καλό παιδί, από όλο μας το σόι. Αυτοί οι άνθρωποι αγαπιόντουσαν πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό το πράγμα με τίποτα. Όλοι, εμείς, η οικογένεια, θα βάζαμε το χέρι μας στο Ευαγγέλιο, ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αυτός ο άνθρωπος να έχει κάνει κάτι τέτοιο. Δηλαδή… κι αν δεν το παραδεχόταν, θα ήμουν σίγουρος ότι δεν το είχε κάνει αυτός. Ήταν ένα πράο παιδί, ένα ήρεμο παιδί. Ρωτήστε τους εργοδότες του, θα σας μιλήσουν για ένα άγγελο, όνομα και πράγμα».
«Μου περιέγραψε σωματική βία από όταν ήταν έγκυος»
Η δικηγόρος που είχε καταφύγει η 39χρονη μίλησε πρόσθεσε στο MEGA. «Πριν από 20 περίπου μέρες, δεν θυμάμαι καλά, ήρθε στο γραφείο μου στην Καλαμάτα η θανούσα, η αδικοχαμένη, μετά από καθορισμένο ραντεβού και μου διηγήθηκε όλη την κατάσταση. Την πολύ κακή σχέση που είχε με το δολοφόνο και τότε σύζυγό της. Και μου εξέφρασε την επιθυμία της να χωρίσει. Μου είπε πως είναι στο απροχώρητο η κατάσταση… Μάλιστα, ήταν χτυπημένη. Είχε μια μελανιά στην αριστερή κνήμη. Και τη ρώτησα πώς το έπαθε και δεν μου είπε. Και της λέω κι εγώ κουνώντας το κεφάλι: ‘’Έπεσες από τη σκάλα ε;’’. Και δεν μίλησε. Μου περιέγραψε, σωματική βία από όταν ήταν έγκυος. Τη χτυπούσε και την κλοτσούσε από όταν ήταν έγκυος. Τώρα, δεν θυμάμαι σε ποιο παιδί»,
«Και μου έλεγε πολλές φορές, την είχε χτυπήσει, στο κεφάλι για να μη φαίνεται. Στα μαλλιά ας πούμε, στο τριχωτό της κεφαλής. Σχετικώς με την ψυχολογική βία, της έλεγε και την έβριζε και την απειλούσε ότι: ‘’Θα φύγεις από το σπίτι εσύ, αλλά δεν θα πάρεις, ούτε θα βλέπεις τα παιδιά’’. Αυτό ήταν ο φόβος της ο μεγάλος. Που δεν ήθελε να αφήσει τα παιδιά. Και τελικά δεν τα άφησε. Μου είπε πως δεν είχε κανέναν για υποστήριξη! Απολύτως. Θυμάμαι ότι μου είπε ότι έχει μια αδελφή, αλλά δεν επεκταθήκαμε. Μου είπε ότι «Οι γονείς μου δεν ζουν». Εγώ γνώριζα και έναν ξάδερφό της, συμπτωματικά, τον οποίο ρώτησα και μου επιβεβαίωσε ότι και την χτύπαγε και την ήλεγχε. Ήταν πραγματικά φυλακισμένη».
Καλαμάτα: Θρήνος και οδύνη στην κηδεία της 39χρονης
Η σορός της άτυχης γυναίκας έφτασε στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Καλαμάτας λίγα λεπτά πριν τις 19:00. Η οικογένεια της 39χρονης, η οποία έχει μόνο την αδερφή της, αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, ωστόσο ιδιώτες προσφέρθηκαν να τα καλύψουν.
Η ιατροδικαστική έκθεση
Τουλάχιστον 45 φορές μαχαίρωσε την 39χρονη Βασιλική ο 41χρονος στο διαμέρισμα της οικογένειας στην Καλαμάτα, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, θανατηφόρες ήταν δύο μαχαιριές στο στήθος και μία στην πλάτη. Η σορός φέρει αρκετά τραύματα σε λαιμό και σαγόνι, καθώς επίσης και πάρα πολλά αμυντικά τραύματα στα χέρια. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε πως η Βασιλική είχε και τραύματα τα οποία παραπέμπουν σε ξυλοδαρμό.
Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Βασιλική δέχτηκε τις περισσότερες από τις 45 μαχαιριές ενώ είχε πέσει στο πάτωμα. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι, εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή σε εμβρυακή στάση ενώ στο χέρι της είχε το μαχαίρι.

Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν τα δύο ανήλικα παιδιά της 39χρονης που κατακρεουργήθηκε από τον 41χρονο σύζυγό της στο σπίτι τους στην Καλαμάτα και είναι καθαρά, όπως ανέφερε η εκπομπή, Αλήθειες με τη Ζήνα.
Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις των δύο κοριτσιών
Στα δύο κοριτσάκια πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις αίματος και ούρων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου παραμένουν υπό φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη και τα πρώτα αποτελέσματα είναι καθαρά, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο να τους είχε χορηγηθεί από τον πατέρα τους ηρεμιστικά ή άλλη ουσία, ώστε να μην αντιληφθούν το αποτρόπαιο περιστατικό.
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τα παιδιά
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στην εκπομπή, περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν τα παιδιά τις τελευταίες ώρες, καθώς ενημερώθηκαν πλέον για τον θάνατο της μητέρας τους παρουσία συγγενικών τους προσώπων και βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης αναστάτωσης και θλίψης.
«Ήταν σημαντικό να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο. Αν αποδεικνυόταν ότι είχαν λάβει ηρεμιστικά, αυτό θα ενίσχυε το σενάριο ενός απόλυτα προσχεδιασμένου εγκλήματος», σχολίασε ο κ. Γιαννάκος, μιλώντας για τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν τα ανήλικα.
Την ίδια στιγμή, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα πώς τα παιδιά δεν αντιλήφθηκαν τη δολοφονία, παρά τη βία που ασκήθηκε στη μητέρα τους. Εκτιμάται ότι ενδεχομένως είχαν αναπτύξει μηχανισμούς άμυνας λόγω προηγούμενων εντάσεων στο οικογενειακό περιβάλλον και θεωρείται δύσκολο να μην αντιλήφθηκαν τον θόρυβο που προηγήθηκε της τραγωδίας.
- Πάτρα: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία «μαμούθ» με πάνω από 1.380 δενδρύλλια κάνναβης – Το κέρδος ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ
- Ναύπακτος: Μητέρα έσωσε το παιδί της την τελευταία στιγμή από ανεξέλεγκτο όχημα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Παιανία: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με ρόπαλα σε ανήλικους – Στο νοσοκομείο 17χρονος






















