Αθήνα Καιρός

Γιατί είναι καθηλωμένα τα 5 ελικόπτερα της ΕΛΑΣ;

3 λεπτά
Γιατί είναι καθηλωμένα τα 5 ελικόπτερα της ΕΛΑΣ;

Ο προβληματικός ανάδοχος συντήρησης των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. έχει καταστήσει «τυφλή» την Ελληνική Αστυνομία για… 103 ημέρες!

Τα πέντε ελικόπτερα του στόλου είναι καθηλωμένα στο έδαφος από την 1η Ιουνίου. Αιτία τα προβλήματα οικονομικής φύσεως που ανέκυψαν, με την εταιρία που έχει αναλάβει τη συντήρησή τους. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η Ελληνική Αστυνομία έχει εξουσιοδοτήσει τον αρμόδιο φορέα NSPA του ΝΑΤΟ για τις συμβάσεις συντήρησης των εναερίων μέσων.

Η σύμβαση με την ανάδοχη εταιρία που έχει πιστοποίηση για τη συντήρηση των συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρων έληξε τον προηγούμενο Ιούνιο. Παρότι η αρμόδια υπηρεσία του ΝΑΤΟ έχει αποστείλει τη σχετική σύμβαση στην ανάδοχη εταιρία, αυτή δεν την υπογράφει, καθώς φαίνεται πως αξιώνει περισσότερα χρήματα για τη συντήρηση. Το ΝΑΤΟ παρότι έχει αναφέρει στην εταιρία πως αυτό δεν γίνεται, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των συμβάσεων, εκείνη δεν συμμορφώνεται.

Κάπως έτσι η Διεύθυνση Εναερίων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, είναι ανενεργή για περισσότερο από ένα τρίμηνο, καθώς τα ελικόπτερα δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε κρίσιμες αστυνομικές επιχειρήσεις, υποβοηθώντας σημαντικά τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν.

Το ακόμη πιο δυσοίωνο για το κρίσιμο ζήτημα είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα σύναψης νέας σύμβασης με κάποια εταιρία για την επίλυσή του. To NATO προσανατολίζεται στην καταγγελία της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία προκειμένου να αναζητηθεί νέος ανάδοχος. Για το θέμα είναι ενήμεροι τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όσο και ο αρχηγός του σώματος, αντιστράτηγος, Δημήτρης Μάλλιος.

Η έλλειψη των εναέριων μέσων προκαλεί επικίνδυνες δυσλειτουργίες στις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αστυνομίας, ανεξάρτητα αν σε αυτές χρησιμοποιούνται drones, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό και τις δυνατότητες των ελικοπτέρων να παρέμβουν, όταν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]