Ο αρχιφύλακας, Νίκος Γεωργιάδης, είδε το απέναντι σπίτι από το δικό του στα Γιαννιτσά να τυλίγεται στις φλόγες, κι από μέσα να ακούγονται παιδικές κραυγές. Δεν το σκέφτηκε λεπτό και… έτρεξε να βοηθήσει.
«Είναι κάτι που γίνεται αυθόρμητα και άμεσα δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερη σκέψη», ανέφερε στο Mega.
Τα δύο κορίτσια, 10 και 14ων ετών, ήταν στο σπίτι μόνα. Οι γονείς τους είχαν βγει για εξωτερικές δουλειές όταν ξαφνικά πυκνοί καπνοί άρχισαν να πνίγουν το σπίτι. Σε κατάσταση σοκ τα παιδιά προσπαθούσαν να βοηθήσουν το ένα το άλλο. Για καλή τους τύχη ο αστυνομικός γείτονάς τους άκουσε τις φωνές και έτρεξε για να βοηθήσει.
Όπως ανέφερε ο αστυνομικός: «Αμέσως κατάλαβα ότι πρέπει να έχει πάρει φωτιά, άρπαξα τον πυροσβεστήρα που έχω στην οικία μου και έτρεξα στο σπίτι. Άνοιξα την πόρτα, μπήκα μέσα, και είδα τα κορίτσια τα οποία ήταν σε πανικό».
Η φωτιά ξεκίνησε από το παιδικό δωμάτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν από έναν λαμπτήρα νυκτός και γρήγορα οι μαύροι καπνοί κάλυψαν όλο το σπίτι. Ωστόσο, ο αστυνομικός μπήκε από την κεντρική είσοδο και βρήκε τα δύο παιδιά στο σαλόνι.
Ο αστυνομικός κατάφερε να βγάλει από το φλεγόμενο σπίτι τα δυο παιδιά και στην συνέχεια άρχισε να σβήνει την πυρκαγιά.
«Ήταν πάρα πολύ έντονοι οι καπνοί γιατί μετά από ότι μου είπε ο άνδρας μου είχαν πάρει φωτιά κάτι πλαστικά που είχαν μέσα. Πήραμε τηλέφωνο την Πυροσβεστική, ευτυχώς μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική έσβησε την φωτιά ο άνδρας μου», είπε η σύζυγός του.
![Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ανέλαβε την έρευνα [Εικόνες, Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/06/aspropyrgos-150x150.jpg)
![Σε ύφεση η φωτιά στον Ασπρόπυργο: Παραμένουν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/06/befunky-collage-3-2-150x150.jpg)