Η δολοφονία, σημειώθηκε στις 18:45 χθες αργά το απόγευμα (15/2) στο αρχιφυλακείο των φυλακών Δομοκού. Στο γραφείο του 50χρονου αρχιφύλακα, εκτός από τον ίδιο βρίσκονταν ο Βούλγαρος βαρυποινίτης και ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, στο αρχιφυλακείο μπήκε οπλισμένος ο 43χρονος Έλληνας και απείλησε με περίστροφο τον σωφρονιστικό υπάλληλο.
Ο Βούλγαρος, φέρεται να τον αφόπλισε και τον πυροβόλησε θανάσιμα στην προσπάθεια, όπως υποστηρίζεται, να προστατεύσει τον αρχιφύλακα. Οι Αρχές, ωστόσο, κρατούν αποστάσεις από τη συγκεκριμένη εκδοχή και εξετάζουν το σενάριο οι δύο βαρυποινίτες που βρίσκονταν στο γραφείο του αρχιφύλακα να πυροβόλησαν τον 43χρονο Έλληνα για μεταξύ τους διαφορές.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο γραφείο δεν υπήρχε κάμερα ασφαλείας επομένως δεν έχει καταγραφεί η σκηνή του εγκλήματος. Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών έχει μεταβεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και διερευνά τις συνθήκες που έγινε η δολοφονία. Σε δεύτερο χρόνο θα ερευνήσει το πως πέρασε το όπλο στο σωφρονιστικό κατάστημα. Το περίστροφο έχει σταλεί για ανάλυση DNA και αποτυπωμάτων στα εργαστήρια της αστυνομίας. Σε βάρος του 39χρονου Βούλγαρου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ολοι οι παρόντες στο έγκλημα επιμένουν στον ισχυρισμό τους ότι το θύμα φιλονίκησε με τον αρχιφύλακα, επειδή του είχε βγάλει μεταγωγή και επιχείρησε να τραβήξει πιστόλι, αλλά τον πρόλαβε ο Βούλγαρος, του το άρπαξε και τον πυροβόλησε. Οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά αυτόν τον ισχυρισμό και ερευνούν αν τα γεγονότα έγιναν έτσι ακριβώς, ή εάν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω. Ο Βούλγαρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του επιχειρηματία Τζον Μακρή το 2018 στη Βούλα, είναι γνωστός στον χώρο του υποκόσμου ως εκτελεστής συμβολαίων θανάτου, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Εξετάζεται, επίσης, πώς μπήκε το πιστόλι στις φυλακές και πώς βρέθηκαν οι τρεις κρατούμενοι στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς την ώρα εκείνη έπρεπε να ήταν στα κελιά τους. Προς το παρόν δεν προκύπτει κάποιου άλλου είδους εμπλοκή στο έγκλημα του αρχιφύλακα και του Αλκέτ Ριζάι, πέρα από την παρουσία τους στο σημείο, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει κάμερες. Οι έρευνες συνεχίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

