Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για τον γιο του 67χρονου άνδρα που έχασε τη ζωή του από τη φωτιά και της γυναίκας που διασώθηκε τραυματισμένη. Η εξαφάνιση του παιδιού έχει δηλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ. από την Πυροσβεστική, ενώ η μητέρα του ανέφερε στις Αρχές ότι ο 12χρονος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνες στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 67χρονος, ενώ αναμένεται να εισέλθουν και στο σπίτι της οικογένειας, μόλις ολοκληρωθεί η κατάσβεση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν βρίσκεται εκεί το παιδί.
Την ίδια ώρα, η εικόνα της φωτιάς εμφανίζεται ελαφρώς βελτιωμένη, καθώς η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί σημαντικά, δίνοντας πολύτιμη ανάσα στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Παρά τη βελτίωση, το μέτωπο παραμένει ενεργό και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται αδιάκοπα, καθώς οι εστίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες δασοκομάντος, 36 πυροσβεστικά οχήματα, εθελοντές και μηχανήματα των ΟΤΑ, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις 10 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.
Νωρίτερα, οι κάτοικοι της Λητής έλαβαν δύο διαδοχικά μηνύματα από το 112, με το δεύτερο να ζητά την άμεση απομάκρυνσή τους προς ασφαλές σημείο. Οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα τις πρώτες κατοικίες, ωστόσο η συντονισμένη επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων απέτρεψε, μέχρι στιγμής, την επέκταση της πυρκαγιάς στον οικισμό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Λητής, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 14:30 και, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς το χωριό. Όπως ανέφερε, τελικά καταστράφηκε μόνο ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μέσα στη δασική έκταση, ενώ οι προληπτικές εκκενώσεις και η άμεση κινητοποίηση των Αρχών συνέβαλαν ώστε να μην υπάρξουν περισσότερες απώλειες σε κατοικίες.
Η 40χρονη γυναίκα που απεγκλωβίστηκε από την περιοχή νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με εγκαύματα στα χέρια, στον μηρό και στον τράχηλο. Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται σταθερή και, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 12χρονου συνεχίζονται με αγωνία, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, προσπαθώντας να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο.
Ειδήσεις Σήμερα
- Μερική ύφεση στη φωτιά του Ωραιοκάστρου – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο πεδίο
- Ραγδαίες εξελίξεις στα Πετράλωνα: Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης, μηχανικός και εργολάβος μετά την κατάρρευση – Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Θρίλερ με 12χρονο παιδί
- Διπλό φονικό στο Αίγιο: Υπνωτικά χάπια βρέθηκαν στις τοξικολογικές του Ιταλού
- Συναγερμός στο Κιλκίς: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για τη φωτιά που πλησιάζει τα σύνορα

