Τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης θα μεταφερθούν στο αντίστοιχο «Αγία Σοφία» κοντά στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η εντολή για εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης δόθηκε από το υπουργείο Υγείας, καθώς οι φλόγες το πλησιάζουν. Ήδη ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης 36 παιδιών που νοσηλεύονται σε αυτό αλλά και τα 19 άτομα του προσωπικού. Τα παιδιά θα μεταφερθούν με πούλμαν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.
Στο Παίδων Πεντέλης έχει μεταβεί ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, με στελέχη του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ όπου και συντονίζουν την ασφαλή εκκένωση.
[glomexSortCode]
Ειδήσεις σήμερα
Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνονται Διώνη και Δασαμάρι
![Τραγωδία στην Ελβετία: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε λεωφορείο ταχυδρομείου – Πολλοί νεκροί και τραυματίες [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/03/stigmiotypo-othonis-2026-03-10-230918-150x150-png.webp)
![Υπό έλεγχο η φωτιά σε δάσος στο Σούλι Κορινθίας [εικόνες]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/03/korinthos-3-150x150-jpg.webp)