Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 16:15 και στο σημείο έσπευσαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την αντιμετώπισή της. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 21 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.
Σημαντική είναι και η συνδρομή του Δήμου Μυτιλήνης, με υδροφόρες να παρέχουν υποστήριξη στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικίες ή άλλες υποδομές στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Λέσβου μεταβαίνει στο σημείο, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την εκδήλωση της πυρκαγιάς.