Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι προκειμένου να τελειώσει γρήγορα η γέφυρα και να παραδώσουν και πάλι τον περιφερειακό σε κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Οδός παραμένει κλειστή για 48 ώρες από το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με το voria.gr, αυτήν την ώρα έχει τοποθετηθεί η μεταλλική κατασκευή και οι εργαζόμενοι της κατασκευάστριας κοινοπραξίας κατασκευάζουν τον νέο κλάδο. Οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά και στο σημείο υπάρχουν βαριά μηχανήματα, όπως γερανοί, προκειμένου να έρθει σε πέρας το έργο.
Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία
Οι εργασίες για την κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας που έφεραν τον 48ωρο αποκλεισμό του περιφερειακού, έχουν ως αποτέλεσμα εκτροπές στην κυκλοφορίας των διερχόμενων από τα γύρω σημεία οχημάτων. Αστυνομικοί της Τροχαίας Θεσσαλονίκης βρίσκονται στους γύρω δρόμους και εκτρέπουν την κυκλοφορία ως εξής:
• Τα οχήματα που κινούνται στον κλάδο κατεύθυνσης προς Καβάλα/Κατερίνη θα εκτρέπονται υποχρεωτικά στην οδό Πρασακάκη. Η κίνηση των οχημάτων θα αποκαθίσταται διαμέσω των οδών Πρασακάκη, Τζ. Κένεντυ και Ελαιώνων, ακολουθώντας την τοποθετημένη σήμανση.
• Τα οχήματα που κινούνται στον κλάδο κατεύθυνσης προς Χαλκιδική/Αεροδρόμιο θα εκτρέπονται υποχρεωτικά στην οδό Φωκά. Η κίνηση των οχημάτων θα αποκαθίσταται διαμέσω του κέντρου της πόλης.
• Συνίσταται, και δη στους οδηγούς των βαρέων οχημάτων, η χρήση του οδικού άξονα Μοναστηρίου-Εγνατία- Καραμανλή για τις μετακινήσεις τους.
Το Σάββατο 27/06/2026, περίπου ώρα 05:00 θα εφαρμοσθεί επιπροσθέτως αποκλεισμός κυκλοφορίας των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις της αερογέφυρας Πυλαίας-Πανοράματος μεταξύ της παρόδου της οδού Ελαιώνων και της οδού Φωκά.
Η κίνηση των οχημάτων αποκαθίσταται εκτελώντας την παράκαμψη διαμέσου των οδών Ανοίξεως, Αμπελώνων, Πρασακάκη, Δελφών και Εγνατίας, η οποία εξυπηρετεί και τις δύο κατευθύνσεις, ακολουθώντας την τοποθετημένη σήμανση.
Ειδικότερα, παρακαλούνται οι κάτοικοι:
1. του Πανοράματος και της περιοχής του Ν.751, να επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους:
• από και προς την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανιών την οδό Θέρμης- Πανοράματος (Απ.Κουγιάμη).
• από και προς τα δυτικά της πόλης (Καβάλα/Κατερίνη) τις Λεωφ. Κομνηνών & Παπανικολάου.
2. της Πυλαίας, να επιλέγουν για τις μετακινήσεις την παράκαμψη δια μέσω των οδών Βούλγαρη και Παπαναστασίου/Αλλατίνη.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν την τοποθετημένη σήμανση για να εκτελούν τις προτεινόμενες παρακάμψεις, να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των οργάνων της Τροχαίας.

