Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης βρεφών στην Κατερίνη

22/12/16 • 15:44 | UPD 22/12/16 • 15:44

Μεγάλη επιτυχία για την Ασφάλεια Κατερίνης, η οποία μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα, ταυτοποίησε έξι μέλη κυκλώματος διακίνησης βρεφών. Οι αδίστακτοι Βούλγαροι δραστηριοποιούνταν στις παράνομες υιοθεσίες σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Αττικής τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια.

Δυο Βούλγαροι ηλικίας 58, 39 και 32 χρόνων μαζί με μια 49χρονη ομοεθνή τους εντόπιζαν στην πατρίδα τους γυναίκες σε δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκονταν στους τελευταίους μήνες κύησης και τις έπειθαν να παραδώσουν τα νεογνά που θα γεννούσαν έναντι αμοιβής. Όσες πείθονταν, μεταφέρονταν στο σπίτι ενός 40χρονου Βούλγαρου και μιας 36χρονης ομοεθνούς του στην Κατερίνη, όπου παρέμεναν ώσπου να γεννήσουν σε κλινικές στην περιοχή της Πιερίας.

Στη συνέχεια, μητέρες και μωρά μεταφέρονταν σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Αττικής και τα νεογνά παραδίδονταν σε άτεκνα ζευγάρια Ελλήνων οι οποίοι πλήρωναν από 6.000 έως 8.000 ευρώ για να γίνουν γονείς.

Ως τώρα, έχουν διαλευκανθεί σε 13 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2013 έως το Μάιο του 2015.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσίας, στην οποία περιλαμβάνονται και οι 13 βιολογικές μητέρες των βρεφών ηλικίας 23 ως 44 χρόνων.

Ήδη, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή.

Copy link
Powered by Social Snap