Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή. Έλαβαν προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.
Η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής τους πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Σουφλίου, στον Έβρο, στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης της ΕΛ.ΑΣ., μετά από ειδικές πληροφορίες για τις κινήσεις τους. Οι 13 συλληφθέντες, επτά άνδρες και έξι γυναίκες, είχαν περάσει παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα με βάρκα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, ενώ μετέφεραν το οπλοστάσιο σε σάκους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, τα όπλα προορίζονταν για δίκτυο ομοεθνών τους, εντός ή και εκτός της Ελλάδας. Κατά την προανακριτική διαδικασία, οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν το περιεχόμενο των σάκων και ότι είχαν λάβει οδηγίες από τον χειριστή της βάρκας να τα παραδώσουν σε συγκεκριμένο άτομο. Παράλληλα, ανέφεραν πως στόχος τους ήταν να εισέλθουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Ειδήσεις Σήμερα
- Τουρκία: Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών – Δύο νεκροί
- Η ελληνική Super League 4η πιο «γηραιά» και 6η πιο…«ξένη» σε 50 τοπ πρωταθλήματα στον κόσμο
- Συναγερμός στον Χολαργό: Αγνοείται 16χρονος – Έκκληση για πληροφορίες από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
- Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, δεν αποχωρώ»
- Νίκος Οικονομόπουλος: Ξέσπασε για τον Γιώργο Μαζωνάκη – «Δεν σταματάτε; Φτάνει πια, κούρασε!