Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στη Φθιώτιδα: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Σηκώθηκαν αεροσκάφη

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας: Πότε θα «ανοίξουν» οι ουρανοί στην Αθήνα – Live η πορεία των φαινομένων

4 λεπτά
Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας: Πότε θα «ανοίξουν» οι ουρανοί στην Αθήνα – Live η πορεία των φαινομένων
Καιρός - Πρόγνωση

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού από σήμερα το μεσημέρι, με νέο κύμα αστάθειας να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας έως και την Κυριακή, φέρνοντας βροχές και καταιγίδες.

Στο «στόχαστρο» της κακοκαιρίας μπαίνει και η Αττική, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Meteo, αυξάνονται οι πιθανότητες για τοπικές βροχές και καταιγίδες στο κέντρο της Αθήνας μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το πιο κρίσιμο χρονικό διάστημα για την εκδήλωση φαινομένων στην πρωτεύουσα θα είναι από τις 15:00 έως τις 18:00, όταν αναμένονται νεφώσεις και τοπικές μπόρες.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Η ΕΜΥ προβλέπει για σήμερα άστατο καιρό σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, με τοπικές βροχές, όμβρους και πιθανές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην Αττική, ο καιρός θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείονται βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Live η πορεία των φαινομένων

Πού αναμένονται ισχυρότερα φαινόμενα

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε:

Μακεδονία και Θράκη
Θεσσαλία
Ήπειρο
Στερεά Ελλάδα
Πελοπόννησο
Κρήτη

Παράλληλα, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Η αστάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με το Σάββατο να θεωρείται η πιο δύσκολη ημέρα, καθώς αναμένονται πιο έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.
Την Παρασκευή η αστάθεια συνεχίζεται με βροχές και καταιγίδες σε ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, ενώ το Σάββατο τα φαινόμενα θα ενταθούν περαιτέρω, επηρεάζοντας ευρύτερα περιοχές όπως η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Μακεδονία και η Θράκη, αλλά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Την Κυριακή ο καιρός παραμένει άστατος, με σταδιακή όμως εξασθένηση των φαινομένων στο Αιγαίο, ενώ από την επόμενη εβδομάδα η ένταση της αστάθειας θα υποχωρήσει.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, προς τις αρχές Ιουνίου αναμένεται σταδιακή αλλαγή του σκηνικού, με θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική να επηρεάζουν τη χώρα και τον αντικυκλώνα να περιορίζει τα φαινόμενα.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]