Οι δράστες δεν διστάζουν να κλέψουν ακόμη και από αυτοκίνητα συγγενών ή ιδιοκτητών γραφείων τελετών κατά τη διάρκεια των κηδειών, ενώ δεν λείπουν οι κλοπές ακόμη και από στεφάνια.
Παρά την ύπαρξη φύλαξης, η συνολική έκταση των κοιμητηρίων – περίπου 350 στρέμματα – καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο τον πλήρη έλεγχο του χώρου.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας και τη συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, με τη μελέτη να βρίσκεται σε εξέλιξη και την ολοκλήρωσή της να εκτιμάται έως το τέλος του 2026.
Ειδήσεις Σήμερα
- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για πολιτική προστασία και πρόληψη πυρκαγιών – Τι φέρνει η «Ενεργή Μάχη»
- Ιωάννης Πίτσος: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός εκ των εκτελεσθέντων στη Καισαριανή
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Μόντι: «H Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη της Ινδίας στην Ευρώπη» – Επαφές με κορυφαίους της AI στο Νέο Δελχί
- Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας
- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού