Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, πάνω από τους μισούς ελέγχους (54,65%) επικεντρώθηκαν στους κλάδους κατασκευών, εστίασης και βιομηχανίας τροφίμων, τομείς όπου η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες είναι εντονότερη λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και παραμέτρων του εσωτερικού μικροκλίματος στους χώρους εργασίας.
Τα μεγαλύτερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στον κλάδο των κατασκευών, φτάνοντας τα 55.701 ευρώ, ενώ ακολούθησαν η εστίαση με 11.600 ευρώ και η μεταποίηση με 10.601 ευρώ.
Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραλείψεις που σχετίζονται με το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της εργασίας — όπως η εκπαίδευση και ενημέρωση των εργαζομένων, η λήψη οργανωτικών μέτρων και ο συντονισμός εργασιών — αλλά και με τη γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου και την παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας. Εντοπίστηκαν, επίσης, ελλείψεις στη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, καθώς και στην επίβλεψη της υγείας των εργαζομένων, όπως η τήρηση ιατρικών φακέλων και οι απαραίτητες βεβαιώσεις καταλληλότητας.